НОВИНИ ДНЯ: Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ  Якою буде погода в останні дні літа: синоптик дав невтішний прогноз  Що буде з погодою у Києві до кінця літа: прогноз Укргідрометцентру  27 серпня в Україну прийдуть довгоочікувані дощі: де буде мокро   Майже тропічні дощі та грози: якою буде погода в Україні 27 серпня  Тиждень в Україні почнеться зі спеки, місцями до +36°  Cпека ще мучитиме українців: прогноз погоди до кінця літавсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2024 910

Зеленський відповів, чи готовий обміняти території на угоду про мир

Володимир Зеленський наголосив, що Україна очікує від США дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб Росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не готовий обміняти території на угоду про мир з РФ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це український президент заявив під час пресконференції 27 серпня.

"Я не готовий обмінювати території наші в рамках будь-яких переговорів. Це перше. Це складно, дійсно. Бо це рішення залежитиме від підтримки наших колег. Сподіваюся, вони працюватимуть далі і швидше", – наголосив він.

Зеленський зазначив, що F-16, дійсно, дуже добрий результат. "Але в рамках цієї величезної ракетної атаки ми з допомогою F-16 збили деякі ракети. Дякую партнерам, що надали нам ці F-16. Звісно, цього не досить, у нас їх небагато і треба тренувати ще пілотів", – додав він.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна очікує від США дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб Росії.

"У нас є пропозиція до США. Це, власне, залежить від їхнього дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб Росії – ред.). Вони мають позитивно і реально на це дивитися. Бо ми говоримо про наші території, не про американські", – сказав президент.

Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги, але вказав на важливий нюанс.

"Щодо нового пакету, я дуже вдячний, я спілкувався з президентом Байденом. Він оголосив про цей новий пакет, дякую. Тут є невелика проблема в тому, що цей пакет ми маємо отримати вже після Байдена. Ми маленькі, і є великі боси у світі, на цій планеті. Ми маленькі, але ми маємо бути хоробрими у нашій боротьбі проти російських атак. Це те, що нам потрібно, будь-які рішення приводити сюди, привозити в Україну", – підсумував він.

Нагадаємо, українська влада планує представити США детальний список цілей в Росії, які можуть бути знищені українськими військовими, якщо Вашингтон зніме обмеження на використання зброї. Це є останньою спробою переконати адміністрацію США в необхідності зняття обмежень на використання американської зброї проти Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський відповів, чи готовий обміняти території на угоду про мир 5.00 5 2
Політика / Україна
28.08.2024 910
Еще материалы раздела «Україна»