НОВИНИ ДНЯ: Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикині  Як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень: оцінка експерта  Курська операція не є окупацією: Зеленський назвав головну причину наступу на територію РФ  Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ  Якою буде погода в останні дні літа: синоптик дав невтішний прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 177

Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ

Наразі ніде в світі не існує літаків, які могли б збивати балістичні ракети.

47a2487182a708bdf4ab88f77b13c555_29.08.24

У росіян для ударів лишилося три МіГ-31К. Всі інші борти знищено чи пошкоджено внаслідок ударів по російських аеродромах. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап в ефірі КИЇВ24.

"Вчора було три удари "Кинджалами", сьогодні теж було три удари. Це свідчить про те, що в них залишилось три МіГ-31К [носіїв ракет "Кинджал" – ред.]. Тому що два наших удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати. Може там є якісь МіГ-31К, які можна відремонтувати, але зараз їх всього три", – наголосив аналітик.

Костянтин Криволап зазначив, що збивати "Кинджали" можуть лише комплекси ППО, такі як Patriot або SAMP/T.

"Там, де б'є балістика і де в нас немає систем Patriot або SAMP/T, там не може бути такої ситуації, що воно [балістичні ракети – ред.] буде "якось збиватися" – воно буде падати куди падає", – зауважив експерт.

За його словами, заяви про нібито використання винищувачів F-16 для збиття балістичних ракет є безпідставними.

"Немає в світі таких літаків чи ракет класу "повітря-повітря", які могли б знищувати балістичні ракети. Крапка. Більше тут нема про що казати. Або в нас є Patriot та SAMP/T, і тоді ми збиваємо і "Кинджали", і "Іскандари-М" і всю іншу балістику. Якщо у нас їх нема, будуть влучання. Це треба абсолютно чітко розуміти", – підкреслив Костянтин Криволап.

Нагадаємо, минулого тижня ГУР атакувало російський аеродром "Саваслейка".  Знищено та пошкоджено кілька літаків МіГ-31К/І та Іл-76.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
29.08.2024 177
Еще материалы раздела «Україна»