НОВИНИ ДНЯ: Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикині  Як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень: оцінка експертавсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 207

Курська операція не є окупацією: Зеленський назвав головну причину наступу на територію РФ

Прорив українських військ на території РФ має на меті завадити подальшій окупації території нашої країни.

6942d0364dd6546ed24b96985bfd8418_29.08.24

Операція Сил оборони України у Курській області РФ не є окупацією, адже Україна не мала і не має намірів збільшувати територію держави за рахунок приєднання будь-яких територій сусідніх країн. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у вівторок, 27 серпня.

"У нас іде оборонна операція і захист. Ми даємо можливість робити буферні зони. А на нашій території ми відповідаємо всіми захисними можливостями та кроками, зокрема й на території РФ, щоб не допустити окупації нашої землі", – зазначив президент.

Він додав, що Росія вже окупувала  27% української землі. Тому Сили оборони України і надалі робитимуть все можливе, щоб росіяни не змогли окупувати ще більше.

"Ви бачите, що ми нічого не приєднуємо до нашої держави, не змінюємо законодавство, інституції тощо. Нам не потрібні зайві чужі землі. І чужі громадяни також нам не потрібні", – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль ще два населених пункти у Курській області. Тривають активні дії щодо ще одного населеного пункту. Також є поповнення обмінного фонду.

Оценка материала:

5.00 / 1
Курська операція не є окупацією: Зеленський назвав головну причину наступу на територію РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
29.08.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»