НОВИНИ ДНЯ: Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикині  Як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень: оцінка експертавсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 150

Як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень: оцінка експерта

Російське керівництво все менше звертає увагу на ситуацію в Курській області.

7705345d3d9843faab494c3b8319a90a_29.08.24

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський днями заявив, що під українським контролем перебувають 1263 квадратних кілометрів території РФ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко прокоментував дані Сирського.

Він вважає, що про реальну ситуацію в Курській області "нам ніхто не розповість".

"Результат, озвучений генералом Сирським, це той результат, який можна озвучувати журналістам, щоб ті рознесли по своїх майданчиках. Сьогодні було озвучено цифру контролю території 1294 км². 15 серпня це було 1150 км². 20 серпня генерал Сирський доповідав президентові України про контроль 1263 км². Тобто, за тиждень плюс 31 км або в середньому 4,5 км на добу", — пише Коваленко.

Водночас, за його словами, на тлі того, як зона контролю в Курській області все ж таки продовжує розширюватися, уваги до цієї зони відчуження у російських говорючих голів все менше і менше. Крім того, у них стало виявлятися дедалі більше апатичності.

"З одного боку, це зайвий раз демонструє те, що росіянам начхати на своїх співвітчизників і в якийсь момент навіть шок-контент йде на задній план. Якщо тільки не порушити увагу аналогічним або чимось несподіваним. З іншого боку, це дозволяє проводити операції на території Росії будь-якого масштабу. Наприклад, Курська операція поки що не вийшла на оперативний рівень, але дуже близька до цього, особливо в районі Коренева", — прогнозує експерт.

Додамо, Зеленський назвав головну причину наступу на територію РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень: оцінка експерта 5.00 5 1
Політика / Україна
29.08.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»