НОВИНИ ДНЯ: Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 127

Ходжес пояснив, які цілі переслідує операція ЗСУ у Курській області

Наразі можна виділити три цілі контрнаступу Збройних сил України у Курській області Росії.

_hodzhes_gettyimages_1039002538_fe710ca4ce34116e5cce25a67e7a5c5e_650x410_29.08.24

Про це заявив екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес у колонці для РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я думаю, що, ґрунтуючись на тому, що я бачу, є три цілі цього контрнаступу", - зазначив Ходжес.

За його словами, мета наступу ЗСУ номер один - створити плацдарм на російській стороні кордону, який:

  • забере більшу частину території - досі "притулку" - у російських безпілотників і ракет, що запускаються по містах України;
  • загрожуватиме/порушуватиме російську нафтогазову/атомну енергетику та інфраструктуру в Курській області;
  • дозволить українцям перемістити свою власну зброю великої дальності далі до Росії, щоб завдавати ударів по російських аеродромах, нафтогазовій інфраструктурі та транспортній інфраструктурі, незважаючи на обмеження США, Великобританії та Німеччини на використання наданої нами зброї великої дальності.

Мета номер два, на думку Ходжеса, - змінити динаміку та наратив про цю війну.

"Це руйнує міф про глухий кут і неминучість перемоги РФ, показує/розкриває численні вразливості російської сторони з погляду командування та контролю, логістики та переваги безпілотників. Як ВСУ вдалося досягти такого дивовижного сюрпризу, попри те, що у Росії так багато безпілотників? Нам ще потрібно буде дізнатися, як ЗСУ створили своєрідні можливості боротьби з безпілотниками, які послаблюють російську розвідку, - зазначив американський генерал у відставці.

Мета ЗСУ номер три - відвернути російські сили з інших місць для боротьби з Курським плацдармом.

"Я не знаю, чи це ключова мета Генерального штабу ЗСУ. Насправді вони можуть задовольнятися тим, що їхні сили залишаються в обороні в районі Покровська", - додав Ходжес.

Операція ЗСУ у Курській області

Нагадаємо, що вже три тижні в Курській області тривають бої. ЗСУ прорвали кордон та взяли під контроль вже 100 населених пунктів у російському регіоні.

Метою операції є захист від російських обстрілів жителів прикордонних регіонів України, а також створення буферної зони.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, українські воїни у рамках операції у Курській області не лише відновлюють справедливість. Вони також досягають ефективних результатів.

Водночас Зеленський наголосив, що дії ЗСУ в Курській області є частиною великої військово-дипломатичної операції.

Окрім того, операція ЗСУ в Курській області призвела до того, що Москва зняла з фронту в Україні близько 30 тисяч військових та перекинула її на цей напрямок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ходжес пояснив, які цілі переслідує операція ЗСУ у Курській області 5.00 5 1
Політика / Україна
29.08.2024 127
Еще материалы раздела «Україна»