НОВИНИ ДНЯ: Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 1146

Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський

Наразі діалог з російським диктатором Володимиром Путіним є беззмістовним, оскільки він не прагне закінчити війну дипломатичним шляхом.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції, пише РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, Путін хоче "дипломатії", але на умовах передачі йому 30% української території.

"З Путіним діалог на сьогодні беззмістовний, він не хоче закінчення війни дипломатично. Він хоче "дипломатично", але віддати йому 30% нашої землі", - підкреслив Зеленський.

Переговори України та Росії

Україна законодавчо заборонила проведення мирних переговорів з Росією щодо війни. Проте Київ готується представити свій план на другому мирному саміті, сподіваючись, що Росія може взяти участь у цьому заході.

Аналітики Інституту вивчення війни підкреслюють, що вимоги України щодо мирного плану є обґрунтованими, тоді як вимоги Росії суперечать міжнародному праву.

При цьому голова МЗС Дмитро Кулеба говорив, що Україна може вести переговори з РФ на певному етапі.

Не так давно, британська розвідка заявила, що у Росії багато осіб націлені на знищення України як держави. При цьому кремлівська влада заявляє про нібито "готовність до переговорів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
29.08.2024 1146
Еще материалы раздела «Україна»