НОВИНИ ДНЯ: Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекорди  Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал СШАвсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 322

Україна має свою балістику. Які можуть бути характеристики ракети і до чого тут "Грім-2"

Україна розробила власну балістичну ракету. Ймовірно, під час її створення могли використати досвід проекту "Гром-2".

imgonline_com_ua_resize_nhykgc4qppfgkyf_5beddb97328167279a49ea3dcbf9d21c_650x410_29.08.24

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він нагадав, що в Україні до початку повномасштабної війни розробляли балістичну ракету "Грім-2", проект був майже за крок від реалізації. Але після вторгнення росіян про такий проект не забули, він продовжує розвиток.

"Цілком можливо, що зараз ця ракета (мова про українську балістику - ред.) матиме зовсім іншу назву, інші характеристики, але досвід від розробки саме цієї ракети він був використаний у цій новій модифікації... Питання в тому, які характеристики і як ми її використовуватимемо", - заявив Коваленко.

Він висловив припущення, що якщо ракету розробили на базі "Грім-2", то її дальність може становити 500 кілометрів. Це середньостатистичний показник для балістичних ракет оперативно-тактичного рівня.

"Це можливість вражати цілі на відстанях, наприклад, десь на відстані до Москви, в самій Москві. З урахуванням того, що ми зараз демонтуємо справді феноменальні показники покращення загальних характеристик своїх засобів ураження, то це можуть бути характеристики набагато кращі", - додав експерт.

Також він припустив, що вартість однієї ракети може становити до 5 млн. І станом зараз Україна може проводити поодинокі випробування такої балістики в бойових умовах.

Що передувало

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зазначав, що Україна провела перші успішні випробування балістичної ракети власного виробництва.

Глава держави наголошував, що не може розкрити детальної інформації про ракету.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна має свою балістику. Які можуть бути характеристики ракети і до чого тут "Грім-2" 5.00 5 1
Політика / Україна
29.08.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»