НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжне  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекордивсі новини дня
Політика
Світ
29.08.2024 164

Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу

Президент України Володимир Зеленський хоче повернення українських громадян з-за кордону. Але метод примусу не застосовуватиметься.

dscf3708__1__a8f2ae441c14bc391e5399624e5566be_650x410_29.08.24

Про це глава української держави заявив на пресконференції, пише РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

У президента попросили прокоментувати чутки у ЗМІ про те, що Україна звертається до партнерів з проханням сприяти поверненню українських чоловіків призовного віку на Батьківщину.

Він пояснив, що країнам-партнерам не дуже вигідно заявляти про те, що вони відправляють українців на Батьківщину, оскільки їх підтримка дуже дороговартісна. Але простіше порушити це питання на зустрічі з президентом України та заявити про те, що він попросив повернути українців.

"Звичайно, я тільки за, якщо українці приїдуть. Але без примусу... Я дуже хотів би, щоб усі українці були тут за умови їх рішення", - додав Зеленський.

Що передувало

Нагадаємо, як заявляв президент Володимир Зеленський, всього за кордоном зараз перебувають понад 7,5 млн українців. Велика кількість виїхала з країни через початок повномасштабного вторгнення росіян.

Були й ті українські чоловіки, котрі втекли за кордон нелегально, щоб уникнути мобілізації.

Нещодавно прем'єр Молдови Дорін Речан заявляв, що Україна "має побажання повернути своїх чоловіків з усіх країн, де вони перебувають".

Така заява прозвучала після того, як посол України в Молдові Марк Шевченко наголошував, що Київ веде з Кишиневом обговорення щодо повернення ухилістів на Батьківщину.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу 5.00 5 2
Політика / Світ
29.08.2024 164
Еще материалы раздела «Світ»