НОВИНИ ДНЯ: Федоров озвучив вартість української ракети-дрона "Паляниця"  Зеленський: операція у Курській області - частина плану України, про який поговорю з Байденом  Рецепт запіканки з баклажанів із м'ясним фаршем  Знову до школи: поради, як емоційно підготувати дитину до навчання  Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжневсі новини дня
29.08.2024 132

Атомна енергетика є порятунком для України перед "найважчою зимою" в історії країни, - Politico

Напередодні "найскладнішої в історії" України зими атомна енергетика є чи не єдиним порятунком для країни.

_lep_opori_elektroperedach_visokoyi_naprugi_gettyimages_1245081912_8ca281ebfa8ed2c36c4e512026b61bad_650x410_29.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Politico. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Цей тиск наша енергосистема витримує насамперед завдяки атомній енергетиці", – цитує видання слова міністра енергетики Германа Галущенка.

Саме тому Україна за підтримки західних партнерів прагне завершити будівництво двох атомних блоків на Хмельницькій АЕС.

"Нам потрібно більше генерації, навіть у період відновлення й особливо після війни. Ми розуміємо, що будь-який атомний проєкт потребує років, тому нам потрібно почати якомога швидше, особливо в цій ситуації, коли ми маємо 80% готовність будівельної частини об'єкта", - зазначив міністр.

Сьогодні для України пріоритет - максимально відновити зруйновані Росією об'єкти генерації до настання холодів.

"Ми намагаємося, звичайно, відремонтувати кожен об’єкт, який можна відремонтувати, додати в систему додаткову генерацію", – сказав Галущенко.

Нагадаємо, раніше уряд України схвалив проєкт закону про завершення будівництва двох атомних блоків на Хмельницькій станції. Пізніше проєкт схвалив парламентський комітет. Наразі він чекає на розгляд у сесійній залі.

Намір України будувати додаткові атомні блоки публічно підтримали США в особі спеціального представника з питань відновлення країни Пенні Пріцкер.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атомна енергетика є порятунком для України перед "найважчою зимою" в історії країни, - Politico 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
29.08.2024 132
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»