НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Дуров таємно зустрічався із Путіним в Азербайджані - ексрозвідник РФ  Зеленський у вересні представить Байдену план перемоги. Його покажуть і Гарріс з Трампом  Мариновані баклажани: швидкий рецепт  Путін призначає своїх родичів на найвищі посади, - британська розвідка  Федоров озвучив вартість української ракети-дрона "Паляниця"  Зеленський: операція у Курській області - частина плану України, про який поговорю з Байденомвсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 150

США передали для українських F-16 новітні РЕБ, яких не мають союзники НАТО

Сполучені Штати Америки передали для українських винищувачів F-16 спеціальне оновлення систем радіоелектронної протидії.

_f_16_f_16_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240015_ffb4b26f48cf213bf56ffe515e1dcdcc_650x410_29.08.24_1

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу підрозділу повітряних сил США, який удосконалював українські F-16. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповіли у підрозділі, вони нещодавно співпрацювали зі своїми данськими та норвезькими колегами для підтримки доставки F-16 в Україну. Там зауважили, що РЕБ тих F-16, які передавались Україні, потребували перепрограмування, щоб бути ефективними проти нових російських загроз.

Зазначається, що такі роботи були досить складними, адже роботи проводились з обладнанням, яке не знаходиться на озброєнні повітряних сил США. Важливу роль мали і строки, які були прив'язані до дати передачі винищувачів Україні.

У підрозділі також зауважили, що повітряні сили США надалі будуть отримувати від України інформацію щодо використання нового РЕБ у реальному бою. Надалі це дозволить вносити оновлення у роботу систем, при цьому не лише для України, а й США та інших членів НАТО.

Варто зауважити, що під час презентації перших українських F-16 на них було помічено контейнер ECIPS/CJS, розробником якого є італійська компанія Leonardo та датська Terma. Зазвичай у таких контейнерах знаходиться цифрова станція РЕБ, яка призначена для створення перешкод для РЛС зенітних комплексів та літаків.

ECIPS/CJS є новітньою розробкою і станом на 2021 рік він проходив випробування. Саме тому їх наявність на переданих Україні винищувачах є неочікуваним.

F-16 вже в Україні

Цього літа Україна отримала від партнерів перші винищувачі F-16. Зеленський офіційно підтвердив отримання літаків у символічний день 4 серпня, коли відзначають День Повітряних сил ЗСУ.

Навіщо Україні F-16 і як вони допоможуть у відбитті російських атак - дізнайтеся у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
США передали для українських F-16 новітні РЕБ, яких не мають союзники НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
29.08.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»