НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
30.08.2024 256

Де Україна могла випробувати свою балістичну ракету: у Defense Express поділилися припущенням

Україна, ймовірно, випробовує балістичну ракету в реальних бойових умовах.

aa8112503cfc47efab374cb021984650_30.08.24

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що випробування української балістичної ракети відбувалося одразу ударами по російських окупантах. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку він висловив в ефірі "Еспресо".

"На щастя, ми не знаємо, коли саме відбувалося випробування нашої балістичної ракети. А також в якому форматі ці випробування відбувалися. Складно сказати, чи є у нас полігон на сьогодні, де б ми мали можливість приховано провести випробування такого типу ракети. Навряд чи у наших західних партнерів теж є полігони, на яких вони б дозволили випробувати саме балістичні ракети. І тут дуже цікавим є один факт. 2023 року росіяни дуже часто заявляли, що збивали ракету “Сапсан”. Тому хтозна, можливо, випробування нашої балістичної ракети відбувалося не на полігоні, а в реальних бойових умовах. Фактично випробування відбувалося одразу по окупантах", – припустив Киричевський.

За словами експерта, створення балістичної ракети є важливим досягненням для України, особливо враховуючи складні умови, в яких працювала оборонна промисловість країни.

"Дуже добре, що сьогодні мало відомих фактів щодо нашої балістичної ракети. Це добре для нас і не дуже – для противника. Ворог не має знати, які типи озброєння у нас є в арсеналі", – підкреслив експерт.

Киричевський зазначив, що розробка та випробування балістичної ракети стали можливими навіть під час активних російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури та військово-промислового комплексу України.

"Росіяни били по об'єктах енергетики та нашому ВПК, а за таких умов створити балістичну ракету вкрай складно", – підсумував він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня повідомив, що українські сили вже випробували першу балістичну ракету власного виробництва. Застосування ракети було успішним.

Оценка материала:

5.00 / 2
Де Україна могла випробувати свою балістичну ракету: у Defense Express поділилися припущенням 5.00 5 2
Політика / Україна
30.08.2024 256
Еще материалы раздела «Україна»