НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
30.08.2024 132

У ЗСУ з'являться сухпайки для вегетаріанців, а також кошерні та халяльні набори

Міністерство оборони України змінює підхід до формування сухпайків для військовослужбовців. Будуть враховані їх релігійні, медичні та етичні потреби.

_zsu_skrin_video_b15967bd21d15ddc0ce1ea37921a28f0_650x410_30.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міноборони. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, планується значне розширення асортименту сухпайків, що дозволить забезпечити військових рослинними, кошерними та халяльними наборами.

Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розробки та затвердження асортименту.

Вже проведені консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та юдейських громад, а також громадських організацій, які працюють у сфері захисту прав тварин, та представниками ринку.

"Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця", - сказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, 2022 році департамент ресурсних закупівель Міноборони закупив неякісні сухпайки. Товари неналежної якості були вилучені, а департамент, що був відповідальний за закупівлі - розформований.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЗСУ з'являться сухпайки для вегетаріанців, а також кошерні та халяльні набори 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
30.08.2024 132
Еще материалы раздела «Ранкова кава»