НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
30.08.2024 155

Чому Україна атакує нафтобази на півдні Росії: пояснення експертів

Українські захисники сконцентрувалися на ударах по нафтобазах, що знаходяться на півдні Росії, з кількох причин. Зокрема, це заважає просуванню окупантів у Донецькій області.

_npz__foto_ros_zmi_a14cbe9c23a4cfb5b0d2f47049d342db_650x410_30.08.24

Про це в коментарі РБК-Україна заявили керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко та військовий експерт, колишній спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов. Про це повідомляють Контракти.UA.

Мусієнко зазначив, що удари по нафтобазах на півдні Росії - одна з причин, чому ворогові не вдалося вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Він наголосив, що такі атаки українських захисників дуже чутливі для окупантів. Зокрема, росіяни стали частіше використовувати автомобілі, мотоцикли та гольф-кари замість важкої техніки.

Але, за його словами, перебіг бойових дій на сході залежить не лише від наявності у росіян нафтопродуктів.

У свою чергу Селезньов вважає, що метою ударів по нафтобазах на півдні РФ може бути сковування 90-тисячного угруповання "Дніпро" у Херсонській та Запорізькій областях. Там ворог напоготові, але просування немає.

"Щось заважає атакувати наші рубежі та укріпрайони. Не виключаю, що пов'язано це з дефіцитом палива, тому що ми б'ємо по паливно-енергетичній інфраструктурі російського півдня. Ворог відчуває дефіцит, насамперед для танків, бойових броньованих машин та автотранспорту”, - розповів він.

Експерт припустив, що вже зараз росіяни відчувають гостру нестачу палива.

Що передувало

Нагадаємо, Україна вже неодноразово завдавала ударів по російських нафтобазах. Один з найпотужніших ударів стався нещодавно по нафтобазі в Покровську Ростовської області.

Після атаки там почалася сильна пожежа. Рятувальники не могли впоратися з нею понад дев'ять діб.

При цьому сьогодні, 28 серпня, джерела РБК-Україна у спецслужбах повідомили, що Головне управління розвідки разом із Силами спецоперацій завдали удару по нафтобазі "Атлас" у Ростовській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому Україна атакує нафтобази на півдні Росії: пояснення експертів 5.00 5 1
Кабінет директора / Вечірня горілка
30.08.2024 155
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»