НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
30.08.2024 181

РФ змушена переглянути свою стратегію ППО через успішні удари України, - Business Insider

Росія стикається з новими викликами у сфері протиповітряної оборони (ППО), що ставить перед Кремлем необхідність вирішувати, які території захищати насамперед. Експерти вважають, що Україна, активізувавши свої удари по російських об'єктах, змушує Москву переглянути розміщення своїх ППО.

_ppo_s_400_triumf_gettyimages_453552748_aed02c02ced580dd89ed929a44547e7d_650x410_30.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Business Insider. Про це повідомляють Контракти.UA.

Під час вторгнення Росії в Україну обидві сторони активно використовували ППО для захисту від атак безпілотників і ракет. Однак успішні удари України та її тактика призвели до того, що Росії тепер доводиться вирішувати, де розміщувати свої засоби ППО, що створює нові можливості для українських атак по менш захищених районах.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що в Росії недостатньо засобів ППО для захисту всіх необхідних об'єктів, навіть у ймовірно безпечних районах. Джордж Баррос, аналітик по Росії з ISW, стверджує, що російська оборона зосереджена на захисті найбільш загрозливих районів, залишаючи інші території незахищеними.

Україна продовжує завдавати ударів по російських об'єктах, збільшуючи тиск на російське командування. Західні союзники дозволили Україні використовувати свою зброю для атак по деяких військових об'єктах у Росії, що раніше було обмежено цілями на контрольованій Росією території в Україні.

Крім того, Україна активізувала використання безпілотників, завдаючи ударів по аеродромах і нафтових об'єктах у глибині Росії. Експерти зазначають, що Україна дотримується стратегії, спрямованої на ослаблення російської ППО, змушуючи російські ВПС або залишати бази поблизу кордонів України, або зосереджувати там значні сили ППО.

Ескалація ударів створює напруженість для російської ППО, особливо в таких регіонах, як Крим, окупований Росією 2014 року. Україна цілеспрямовано атакує ППО в Криму, що чинить тиск на російські сили.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що атаки України на оборонні споруди в Криму послаблюють здатність Росії захищати повітряний простір півострова.

Експерти вважають, що нинішній конфлікт дедалі більше перетворюється на війну ППО, в якій, попри тиск, Росія поки що зберігає перевагу. Проте Україна продовжує прагнути до рівних умов, домагаючись дозволу на використання зброї дальнього радіусу дії для ударів по російських цілях у глибині території країни.

ППО у Криму

Росія розмістила десятки установок протиповітряної оборони півострова. При цьому окупанти часто їх переміщують територією Криму.

Українські партизани неодноразово заявляли про розміщення загарбниками систем ППО поблизу пляжів та туристичних об'єктів. У зв'язку з цим відпочинок на Кримському півострові став практично неможливим для росіян через загрози безпеці на тлі постійних ударів українських Сил оборони.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ змушена переглянути свою стратегію ППО через успішні удари України, - Business Insider 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
30.08.2024 181
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»