НОВИНИ ДНЯ: Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекорди  Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал СШАвсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 228

День пам'яті захисників України 2024 року: Герої не вмирають

В День пам'яті захисників України не забудьте вшанувати всіх тих, хто боровся за незалежність нашої Батьківщини, захищав нашу свободу і віддав за нас своє життя.

2e8d63037f8c38f6137d66d534c0dca1_29.08.24

Щороку 29 серпня українці вшановують особливу дату — День пам'яті захисників України. За весь час війни тисячі хоробрих геройок та героїв нашої держави поклали свої життя за незалежність Батьківщини. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

День пам'яті захисників України затвердив президент Володимир Зеленський 2019 року. Дата була обрана не випадково. Саме 29 серпня 2014 року відбулася трагедія Іловайський котел.

Того дня українські воїни повинні були покинути місто, окуповане російськими військовими та військами "ДНР". Окупанти пообіцяли відкрити гуманітарний коридор, але під час виходу ЗСУ обстріляли їх. За офіційними даними тоді загинуло близько 366 воїнів та ще сотні безвісти зникли.

Символом трагічної дати вважається соняшник, оскільки більшість військових ЗСУ загинуло в регіонах України, де найбільше полів з цією квіткою.

День пам'яті захисників України — слова для вшанування

Сьогодні ми з особливим болем і вдячністю згадуємо героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і мир в Україні. Вони були мужніми воїнами, чиї серця палали любов'ю до своєї Батьківщини. Їхній подвиг — це священна жертва, яка ніколи не буде забута.

***

Сьогодні ми з глибоким сумом і вдячністю згадуємо наших героїв, які віддали життя за свободу України. Їхній подвиг — це наш обов’язок пам'ятати, а їхня мужність — це вічний приклад для наслідування. Вічна слава нашим захисникам! Герої не вмирають!

***

Нехай цей день стане нагадуванням про незламність духу і жертовність тих, хто поклав своє життя за нашу державу. Їхня пам'ять живе в наших серцях, їхній подвиг — у нашій свободі. Вічна пам'ять героям України!

***

З глибокою шаною схиляємо голови перед тими, хто залишив своє життя на полі бою заради нашого майбутнього. Вони віддали найцінніше—своє життя, щоб ми могли жити у вільній країні. Нехай їхня пам'ять буде вічною, а їхній дух — живе в кожному з нас.

***

Ми пам’ятаємо і шануємо тих, хто став на захист України і віддав своє життя за її незалежність. Нехай їхня жертва ніколи не буде забута, а їхній подвиг стане символом незламної віри в Україну. Вічна слава нашим героям! Герої не вмирають!

Оценка материала:

5.00 / 2
День пам'яті захисників України 2024 року: Герої не вмирають 5.00 5 2
Політика / Україна
29.08.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»