НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
30.08.2024 1518

Чи можна Україні запускати F-16 у РФ: Нідерланди зробили позитивну заяву

Україна може використовувати ресурси, які надають Нідерланди, "за своїм бажанням за умови дотримання гуманітарного права війни".

3a49f8bf9ea5ad6b05e91cc9e32d9085_30.08.24

У Нідерландах заявили, що не обмежують застосування Україною переданих їй винищувачів F-16, зокрема в російському повітряному просторі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це командувач Збройних сил Нідерландів Онно Ейгельсгайм повідомив виданню NOS.

"Ми не запроваджували жодних обмежень на використання та дальність дії F-16 за умови дотримання законів війни", – сказав Ейгельсгайм.

Він також назвав українське вторгнення на територію Росії "блискучим із практичного погляду".

"Вони (українські війська – ред.) доволі швидко захопили велику територію, використовуючи нові методи. Тим самим вони створили дилему для Путіна", – вважає командувач ЗС Нідерландів.

Ейгельсгайм також не бачить проблеми в тому, що в таких наступальних діях України використовуватиметься зброя його держави:

"Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, за своїм бажанням за умови дотримання гуманітарного права війни".

Зауважимо, що Нідерланди виділили для України 24 винищувачі F-16, проте командувач Збройних сил не відповів, скільки літаків уже розгорнуто в країні.

До слова, нещодавно в Пентагоні заявили, що США не планують найближчим часом передавати Україні власні винищувачі F-16. Там вказали, що потребу в цих літаках задовольняють європейські союзники по НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи можна Україні запускати F-16 у РФ: Нідерланди зробили позитивну заяву 5.00 5 2
Політика / Україна
30.08.2024 1518
Еще материалы раздела «Україна»