НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
30.08.2024 481

"Паляницею" по військових аеродромах РФ: чи змінить перебіг війни ракета-дрон – Forbes

Раніше про цю розробку нічого не було відомо.

6bb92145b38f4ed299989e88d75c7cf3_30.08.24

Новий український дрон-ракета "Паляниця" націлився на ВПС Росії. Поки РФ нарощує свої атаки безпілотниками та ракетами великої дальності, Україна відповідає тим же. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Forbes.

Багато українських ударів дальньої дії зосереджені на нафтогазосховищах і нафтопереробних заводах. Під час атаки на ціль такого типу безпілотник, який летить зі швидкістю 1600 км/год, такий же ефективний, як балістична ракета, що наближається зі швидкістю 5 Махів: ціль нерухома і не може втекти. Авіаційні бази відрізняються тим, що, незважаючи на деякі статичні особливості, такі як зберігання палива та боєприпасів, самі літаки можуть бути швидко передислоковані, коли це необхідно.

"Питання простоти та вартості виробництва є вирішальним: "Паляниця" буде ефективною лише в тому випадку, якщо її вдасться створити в достатній кількості для масових атак на кожну російську авіабазу в межах радіуса дії", - пише видання.

У липні Україна вперше запустила більше ударних безпілотників великої дальності, ніж Росія. У серпні обидві сторони збільшили темпи запусків безпілотників, але підхід України з кількома розосередженими майданчиками та конструкціями, оптимізованими для масового виробництва, схоже, переможе

Нагадаємо, 24 серпня Україна вперше застосувала нову зброю власного виробництва – ракету-дрон "Паляниця", заявив президент Володимир Зеленський під час урочистостей із нагоди свята.

Ідея розробити "Паляницю" виникла через обмеження на використання далекобійної зброї західних партнерів. Основною ж ціллю для "Паляниць" будуть російські аеродроми.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розкрив деякі подробиці про "Паляницю".

По-перше, він уточнив, що військовий об'єкт противника було уражено на окупованій території України, а не на території РФ.

По-друге, "Паляниця" має тактико-технічні характеристики (ТТХ) як ракети, так і безпілотника і саме тому "виріб підпадає під обидва визначення". Які саме це ТТХ, міністр не повідомив.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Паляницею" по військових аеродромах РФ: чи змінить перебіг війни ракета-дрон – Forbes 5.00 5 2
Політика / Україна
30.08.2024 481
Еще материалы раздела «Україна»