НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Європа
30.08.2024 164

Боррель закликав не обмежувати Україну щодо використання зброї для ударів по Росії

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель закликає країни-партнери не обмежувати Україну у використанні наданої зброї. Це стосується ударів по Росії.

1_eee032bceb371e4801b66215fa9da7ea_650x410_30.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на il Messaggero та Tagesschau. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідну заяву очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель зробив, вітаючи міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу в Брюсселі на неформальній зустрічі глав МЗС країн Європейського союзу.

"Обмеження на використання зброї, переданої Україні, мають бути зняті, має бути дозволене повне використання (зброї, - ред.) для нанесення ударів по військових цілях у Росії відповідно до міжнародних правил", - сказав Боррель.

Головний дипломат ЄС також закликав європейські країни надати Україні більше військової допомоги та висловив стурбованість повідомленнями про можливі скорочення допомоги у Німеччині.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глава МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні, 29 серпня, відвідає Брюссель. Він візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Європейського союзу.

Темами переговорів у Брюсселі буде військова допомога, посилення протиповітряної оборони України. Також міністри обговорять вступ України до ЄС, просування формули миру і другий саміт миру.

Обмеження на використання зброї

Нагадаємо, навесні стало відомо, що країни-партнери дозволили Україні використовувати надану зброю для ударів по військових об'єктах в Росії. Але деякі партнери встановили обмеження, зокрема США та Німеччина. Україні дозволили використовувати західну зброю для ударів у прикордонних районах РФ.

Україна закликає зняти обмеження на використання зброї, пояснюючи, що це допоможе попередити майбутні російські атаки та зменшити її наступальний потенціал.

Керівник ОП Андрій Єрмак та міністр оборони України Рустем Умєров цього тижня відвідають США. За даними CNN, вони будуть просити зняти обмеження на удари по Росії далекобійними ракетами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Боррель закликав не обмежувати Україну щодо використання зброї для ударів по Росії 5.00 5 1
Політика / Європа
30.08.2024 164
Еще материалы раздела «Європа»