НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Європа
31.08.2024 1401

Путін готує українцям страшну зиму — очільниця МЗС Німеччини

Відповіддю ЄС на зухвалі дії росіян має стати новий "захисний щит" для України.

3b921be1ac2e054cb2b9baaf40353a50_31.08.24

Терористичні удари російської армії по енергетичній інфраструктурі України здійснюються для того, щоб українці взимку замерзли до смерті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На цьому наголосила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час консультацій з європейськими колегами напередодні засідання у Брюсселі, повідомляє видання Tagesschau.

За її словами, президент РФ Володимир Путін націлений на ще більш масштабну "холодну війну", ніж попередніми роками.

Водночас Бербок підкреслила, що відповіддю ЄС на ці зухвалі дії має стати новий "захисний щит" для України.

Вона зазначила, що Німеччина хоче поставити ще чотири зенітні системи IRIS-T, а також додаткові зенітно-гарматні установки Gepard до кінця 2024 року.

Анналена Бербок зазначила, що протиповітряна оборона “продовжує залишатися найважливішою для захисту людських життів в Україні”.

Нагадаємо, російські війська влаштували другу поспіль масштабну атаку по Україні ракетами і дронами у ніч проти 27 серпня. Ворожі удари були спрямовані на Київ та область, на Запоріжжя, Кривий Ріг та Хмельницьку область.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін готує українцям страшну зиму — очільниця МЗС Німеччини 5.00 5 2
Політика / Європа
31.08.2024 1401
Еще материалы раздела «Європа»