НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
31.08.2024 636

Передача Україні частини обіцяних систем Patriot затримується, - Кулеба

Україна все ще не отримала всіх систем Patriot, які їй пообіцяли надати союзники. Між заявами про передачу ЗРК та поставками є "розрив".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби перед засіданням глав МЗС країн Євросоюзу. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами чиновника, він попросив партнерів надати Україні додаткові системи Patriot. Також він уточнив, що деякі з обіцяних батарей не були передані.

"Тому я закликатиму всіх партнерів, які взяли на себе зобов'язання, нарешті поставити їх", - зазначив міністр.

Що передувало

Нагадаємо, Україна після посилення російських обстрілів, яке відбулося на початку весни, попросила партнерів надати додаткові системи Patriot. Це повʼязано з тим, що такі ЗРК здатні збивати балістику.

Після цього постачання батарей Patriot до України анонсували Німеччина, США, Румунія, Нідерланди. При цьому Італія пообіцяла передати батарею SAMP-T, яка також може впоратися із ворожими балістичними ракетами.

Наразі у відкритому доступі є інформація лише про передачу Україні системи Patriot від Німеччини. Це сталося на початку липня. Також у рамках пакету військової допомоги українські воїни отримали морські катери та дрони Vector.

Варто зауважити, що українські чиновники просили партнерів передати щонайменше сім додаткових батарей Patriot, оскільки це могло вплинути на захист від ракет, а також на знищення ворожої авіації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Передача Україні частини обіцяних систем Patriot затримується, - Кулеба 5.00 5 2
Політика / Україна
31.08.2024 636
Еще материалы раздела «Україна»