НОВИНИ ДНЯ: Гарріс збільшує відрив від Трампа у виборчому рейтингу, - опитування  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Україн  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпнявсі новини дня
Політика
Україна
31.08.2024 463

На Покровську не зупиняться. У ЗСУ назвали наступні цілі росіян у разі захоплення міста

Російські війська не зупиняться на Покровську. Якщо їм вдасться захопити місто, то наступними цілями окупантів стануть Часів Яр та вихід до Краматорська, Слов'янська Костянтинівки, Дружківки.

_viyskovi_artileriya_d_30_bahmut__4_bereznya_2024_r_gettyimages_2051389628_f6b855892c1df788f6de0b1cf18210e2_650x410_31.08.24

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Росіяни не припинять тиск. Це така ілюзія, що якщо росіяни зайдуть у Покровськ.... Якщо зайдуть - це ще питання чи зайдуть, чи навіть підійдуть. То вони нібито там зупиняться для перегрупування. Ні. Ми бачили по Авдіївці, Очеретиному... Вони, на жаль, не зупиняються", - сказав Тимочко.

За його словами, росіяни будуть намагатися тримати інтенсивність боїв на такому рівні як є.

"Щодо напрямку Часів Яр - це вихід в сторону агломерації міст Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка. Це по суті напрямок, який закладався з самого початку задуму. Типу це був напрямок північний для того, щоб охопити вже з півночі Донецьку область", - зазначив представник Сухопутних військ.

Він нагадав, що це стратегічний задум ворога, який він вже давно намагається втілити.

"Що стосується ризиків. Часів Яр ворог намагався зайняти ще коли. Майже рік ведуться бойові дії. Завжди ворог заявляв, що "от-от, ще трішки й захопить". Я не скажу, що ситуація там різко покращується. Але ми маємо розуміти, що Донецька область - це єдина область, де росіяни ще мають тактичного рівня перевагу чи де вони змогли сконцентрувати таку кількість військ, що вони мають, скажімо, потенціал для просування", - сказав Тимочко.

Представник Сухопутних військ зазначив, що вже ні Харківська область, ні Запоріжжя не є активною ділянкою фронту для росіян.

"Вони взагалі все більше будуть зараз змушені зменшувати й зменшувати інші напрямки. Донецька область - це для Путіна та область, яку він сподівається зайняти. Він розуміє, що армія його зупиниться, щоб обґрунтувати, мовляв, "ми виконали одну з цілей "СВО", зайняли Луганську, Донецьку області, "всіх переможемо, зараз відпочиваємо", - додав він.

Тимочко наголосив, що насправді Донецька область - це крайня спроба російського диктатора показати, що він ще може контролювати ситуацію без оголошення якоїсь масштабної мобілізації.

Ситуація на Покровському напрямку

Нагадаємо, російські війська продовжують наступ в районі Покровська Донецької області. Протягом останніх місяців цей напрямок є найважчою ділянкою фронту.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники перебувають на відстані в 11 км від Покровська. Тому місцева влада закликає жителів терміново евакуюватися.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, на Покровському напрямку росіяни активно використовують свою перевагу у живій силі та військовій техніці, зокрема артилерію та авіацію. Щодня там відбувається понад 50 бойових зіткнень, а росіяни втрачають до 300 солдатів.

До того ж нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ додатково посилять Покровський напрямок через загострення ситуації на цій ділянці фронту.

Оценка материала:

4.50 / 2
На Покровську не зупиняться. У ЗСУ назвали наступні цілі росіян у разі захоплення міста 4.50 5 2
Політика / Україна
31.08.2024 463
Еще материалы раздела «Україна»