НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
31.08.2024 2812

МЗС України нагадало монголам, хто такий Путін

Українське зовнішньополітичне відомство закликало монгольську владу виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт.

f6b3f5475e34e91807c112ba10035ef1_31.08.24

У Міністерстві закордонних справ України нагадали уряду Монголії, що президент Російської Федерації Володимир Путін, який зібрався відвідати цю країну, є воєнним злочинцем, на якого Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

“Викрадення українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які Путін і решта військово-політичного керівництва РФ мають постати перед правосуддям. Ці особи винні в агресивній війні проти України, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді”, — наголосили в українському МЗС.

Українське зовнішньополітичне відомство закликало монгольську владу виконати обов'язковий міжнародний ордер на арешт та передати Путіна до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі, юрисдикція якого визнається Монголією.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін має намір у вівторок, 3 вересня, вирушити з офіційним візитом до Монголії. Ця країна ще 2002 року ратифікувала Римський статут — основний документ, за яким працює МКС, а 2023 року представника країни було обрано суддею МКС на дворічний період.

Оценка материала:

5.00 / 3
МЗС України нагадало монголам, хто такий Путін 5.00 5 3
Політика / Україна
31.08.2024 2812
Еще материалы раздела «Україна»