НОВИНИ ДНЯ: Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Війна може бути припинена "з дня на день": президент Чехії зробив гучну заяву щодо ударів по РФ  Росії стало складніше розраховуватися з Китаєм через затримки та великі комісії, - Reuters  Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжес  Названо точну дату, коли у Києві пройде довгоочікуваний дощ   Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Українвсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2024 600

Як Україна захищає свої літаки F-16: ЗМІ дізналися про "маленькі хитрощі" військових

Українські ВПС використовують автодороги замість злітно-посадкових смуг на аеродромах, щоб вберегти свої винищувачі від ворожих атак.

0016b0727ad8f224cfd7053b56ff2720_01.09.24

Україна намагається знизити ризики ураження нещодавно отриманих від Данії та Нідерландів винищувачів F-16. Для цього військові використовують замість злітно-посадкових смуг звичайні автодороги. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив французький телеканал LCI з посиланням на відео, отримане від колишнього військового льотчика Ксав'є Тютельмана.

Видання зазначає, що використання авіабаз було б необачним, оскільки ворог, безумовно, знає, де вони розташовані. Тому українські військові фактично перетворили на злітно-посадкові смуги певні ділянки доріг, якими зазвичай їздять автомобілі.

"Є кілька кілометрів, на яких більше немає центральних роздільників, а самі дороги укріплені та розчищені", – підкреслив Тютельман.

Французький генерал Мішель Яковлефф, ексзаступник начальника штабу Shape (НАТО), заявив, що не здивований таким рішенням українського військового командування. Він зазначив, що такі методи вже використовувалися в минулому в інших країнах. З іншого боку, зльоти в таких умовах виявляються ризикованішими, ніж на традиційних злітно-посадкових смугах, які мають відповідну розмітку і спеціально призначені для приймання літаків.

Нагадаємо, Україна під час відбиття російської масованої атаки 26 серпня втратила один з винищувачів F-16. Аналітики ISW зазначили, що втрата техніки та літаків під час бойових операцій є закономірним і очікуваним явищем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як Україна захищає свої літаки F-16: ЗМІ дізналися про "маленькі хитрощі" військових 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2024 600
Еще материалы раздела «Україна»