НОВИНИ ДНЯ: Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Війна може бути припинена "з дня на день": президент Чехії зробив гучну заяву щодо ударів по РФ  Росії стало складніше розраховуватися з Китаєм через затримки та великі комісії, - Reuters  Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжес  Названо точну дату, коли у Києві пройде довгоочікуваний дощ   Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Українвсі новини дня
Політика
Світ
01.09.2024 122

Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжес

Захід гальмує підтримку України через страх перед РФ щодо можливих наслідків перетину т.зв. уявних "червоних ліній". Водночас прояв рішучості міг би вплинути не тільки на Москву, але й на інші країни, що прагнуть до володіння ядерною зброєю.

_hodzhes_gettyimages_464525752__1__753bd1bd0559377c19ff226be1274bee_650x410_01.09.24

Про це розповів колишній командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес в коментарі РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначив Ходжес щодо причин відсутності рішучих дій з боку західних партнерів у підтримці України - така політика відображає нездатність країн-союзників чітко заявити про свої прагнення до перемоги України над Росією.

За його словами, ці країни не можуть визначити стратегічні результати, яких вони хочуть досягти в українсько-російському конфлікті.

"Навіть попри те, що це є чітко в стратегічних інтересах США та Європи - щоб Росія зазнала поразки та повернулася до кордонів України та Росії 1991 року. Невдача в цьому питанні є результатом надмірного страху перед можливим застосуванням ядерної зброї з боку Росії, якщо Україна використовуватиме західну зброю. Захід стримує себе, замість того щоб діяти рішуче", - зазначив Ходжес.

Генерал додав, що стримування США від рішучих дій через загрозу застосування Росією тактичної ядерної зброї є серйозним сигналом не лише для Москви, але й для Північної Кореї, Ірану, Пакистану, Китаю та інших країн, які прагнуть до володіння ядерною зброєю.

Захід та "червоні лінії" Москви

Варто зауважити, що західні партнери стримуються у допомозі України у визвольній війні проти російських окупантів. Зокрема, країни-партнери не дозволяють завдавати далекобійних ударів певними видами озброєння, що надійшло у якості воєнної підтримки, адже бояться перетину т.зв. "червоних ліній", якими Москва залякує Захід, маючи на увазі гостру ескалацію конфлікту.

Як зауважила дослідниця Росії в Інституті вивчення війни (ISW) Анжеліка Еванс в коментарі РБК-Україна, операція Сил оборони на території Курської області продемонструвала, наскільки порожніми є "червоні лінії" Росії

Оценка материала:

5.00 / 2
Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжес 5.00 5 2
Політика / Світ
01.09.2024 122
Еще материалы раздела «Світ»