НОВИНИ ДНЯ: Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном  Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Війна може бути припинена "з дня на день": президент Чехії зробив гучну заяву щодо ударів по РФ  Росії стало складніше розраховуватися з Китаєм через затримки та великі комісії, - Reuters  Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжесвсі новини дня
Політика
Європа
01.09.2024 363

У Нідерландах не називають терміни доставки Patriot в Україну: не хочуть інформувати РФ

Нідерланди не розкривають термін доставки в Україну зенітно-ракетного комплексу Patriot. Країна не хоче інформувати Росії щодо постачань.

1_982c506d6e1ec6a00caa1199f7ef05f8_650x410_01.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Нідерландів Рубена Брекелманса перед неформальною зустріччю міністрів оборони країн ЄС. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що не хоче робити жодних заяв про дату постачання Patriot не через те, що не хоче бути "прозорим", а через те, щоб не повідомляти терміни Росії, яка вивчає ППО України.

Міністр оборони Нідерландів також наголосив, що Україна має право на самооборону, що також може включати удари по військових об'єктах в Росії, якщо не будуть порушуватися міжнародні права.

"... ми не встановлювали жодних обмежень у плані миль чи кілометрів, на які Україна може використовувати цю зброю", - сказав Брекелманс.

Коментуючи нещодавно масовані атаки Росії, нідерландський міністр сказав, що потрібно "не лише говорити великі слова, а й робити великі дії".

Допомога Нідерландів

Нагадаємо, що Нідерланди - одна з країн ЄС, які підтримали Україну на початку повномасштабного вторгнення і продовжує це робити. Країна надала українській армії броньовану техніку, боєприпаси, засоби ППО. У червні на тлі посилення російських атак тодішній міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди спільно зі ще однією країною передадуть Україні додаткову систему Patriot.

Також Нідерланди очолили авіаційну коаліцію і заявили про намір передати Україні щонайменше 24 винищувачі F-16. У Нідерландах не повідомляють, скільки з них вже отримала Україна.

Крім того, командувач збройних сил Нідерландів зазначав, що його країна не обмежує українських військових у використанні F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Нідерландах не називають терміни доставки Patriot в Україну: не хочуть інформувати РФ 5.00 5 2
Політика / Європа
01.09.2024 363
Еще материалы раздела «Європа»