НОВИНИ ДНЯ: Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном  Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Війна може бути припинена "з дня на день": президент Чехії зробив гучну заяву щодо ударів по РФ  Росії стало складніше розраховуватися з Китаєм через затримки та великі комісії, - Reuters  Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжес  Названо точну дату, коли у Києві пройде довгоочікуваний дощ всі новини дня
Політика
Україна
01.09.2024 1075

Чи пов'язане звільнення Олещука з катастрофою F-16: Умєров відповів

В Україні з посади командувача Повітряних сил ЗСУ звільнили Миколу Олещука. Це співпало в часі з катастрофою літака F-16.

02d0b269571f9c26e380a06c8eeab770_01.09.24

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що звільнення Миколи Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ не повʼязане з катастрофою винищувача F-16. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Умєров сказав в інтервʼю CNN.

"Я б, мабуть, сказав, що це ротація. Це два окремі питання… На цьому етапі я б їх не повʼязував", — сказав Умєров.

Міністр оборони назвав смерть пілота "прикрою" і наголосив, що Україна розслідує те, що сталося.

"Ми аналізуємо те, що сталося. Ми також відкрили справу для наших партнерів, тому вони теж аналізують це і розслідують разом з нами", — заявив міністр оборони.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних сил Збройних сил України.

Напередодні стало відомо, що Повітряні сили України втратили винищувач F-16 під час масованої ракетної атаки 26 серпня, в повітряному бою загинув один з найдосвідченіших українських пілотів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи пов'язане звільнення Олещука з катастрофою F-16: Умєров відповів 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2024 1075
Еще материалы раздела «Україна»