НОВИНИ ДНЯ: Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном  Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Війна може бути припинена "з дня на день": президент Чехії зробив гучну заяву щодо ударів по РФ  Росії стало складніше розраховуватися з Китаєм через затримки та великі комісії, - Reutersвсі новини дня
Політика
Європа
01.09.2024 845

Прем'єр Данії вибачилась за затримку з F-16 для України: хотіла передати ще на початку війни

Данія хотіла передати F-16 Україні ще на початку війни. Однак дане рішення приймається спільно з партнерами.

_frederiksen_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_9731_841b05fc950d6197c076a669ee495496_650x410_01.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єра Данії Метте Фредеріксен. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Перш за все, я надзвичайно пишаюся тим, що наші F-16 тепер працюють в Україні. Мені шкода, що це зайняло так багато часу. Я була готова передати їх з самого початку війни, але знову ж таки, у нас (в НАТО - ред.) були досить довгі дискусії про те, чи це гарна ідея, чи ні, і, можливо, на цьому варто закінчити дискусії і просто зробити те, що потрібно", - повідомила прем'єр.

Вона наголосила, що нині винищувачі літають в Україні, і пілоти роблять хорошу роботу.

"На жаль, ми втратили одного з них кілька днів тому. Від імені данського уряду ми заявили, що ми не накладаємо обмежень на F-16, вони мають застосовуватись згідно з міжнародним правом", - зауважила вона.

Фредеріксен зазначила, що Данія надала винищувачі Україні без жодних обмежень, відповідно до міжнародного права.

Нагадаємо, що уряд Данії заявив, що не бачить проблеми у тому, що Україна застосовує данську зброю під час операції у Курській області. Адже це є частиною самооборони.

Водночас сьогодні під час участі в конференції Globsec Forum Фредеріксен також зауважила, що альтернативи перемоги України у війні з Росією немає. За її думку, виграш РФ буде не лише програшем України, але поразкою Заходу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прем'єр Данії вибачилась за затримку з F-16 для України: хотіла передати ще на початку війни 5.00 5 1
Політика / Європа
01.09.2024 845
Еще материалы раздела «Європа»