НОВИНИ ДНЯ: Міжнародні та державні свята у вересні 2024 року: чи будуть в українців додаткові вихідні  Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів  Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном  Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєроввсі новини дня
Політика
Європа
01.09.2024 653

Чи є альтернативи перемозі України у війні: пані прем'єр Данії дала чітку відповідь

Метте Фредеріксен наголосила, що Україна повинна виграти війну, на її думку, це неминучий розвиток.

f52c87aba7ccec316289820aa124e1fb_01.09.24

Альтернативи перемоги України у війні з Росією немає. Виграш РФ буде не лише програшем України, але поразкою Заходу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила пані прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на конференції Globsec Forum у Празі 31 серпня, передає "РБК-Україна".

Фредеріксен наголосила, що Україна повинна виграти війну. На її думку, це "неминучий розвиток".

"Немає альтернативи виграшу України у війні. Тому що якщо виграє Росія, то не тільки Україна зазнає поразки, але й усі ми", – сказала прем'єрка.

Фредеріксен заявила, що в Європі сформувалася практично одностайна думка щодо підтримки Україні.

"Іноді у нас виникають внутрішні дискусії... Але 26 проти одного", - наголосила очільниця уряду Данії.

Допомога Україні

Варто зазначити, що Данія від початку повномасштабного вторгнення російських військ підтримує Україну. Нещодавно уряд Данії анонсував новий пакет допомоги Україні на суму близько 783 мільйонів данських крон (116 млн доларів).

До слова, разом з Нідерландами Данія очолила авіаційну коаліцію з передачі винищувачів F-16.

Метте Фредеріксен на конференції Globsec Forum наголосила, що данські F-16 "вже працюють" в Україні. Також Данія дозволила Україні використовувати надану зброю для ударів по Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи є альтернативи перемозі України у війні: пані прем'єр Данії дала чітку відповідь 5.00 5 1
Політика / Європа
01.09.2024 653
Еще материалы раздела «Європа»