НОВИНИ ДНЯ: Міжнародні та державні свята у вересні 2024 року: чи будуть в українців додаткові вихідні  Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів  Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном  Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєроввсі новини дня
Політика
Світ
01.09.2024 352

Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном

Вірменія натякнула, що не хоче на мирних переговорах з Азербайджаном посередництва Росії. Єреван вважає правильним "двосторонній формат" переговорів.

1_ccfdb71f1ba6f0b91d85a74fbc258e78_650x410_01.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, якого цитує "Радіо Свобода". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми цінуємо підтримку всіх наших міжнародних партнерів у мирному процесі. Протягом тривалого часу робота з Азербайджаном відбувається у двосторонньому форматі, причому можна сказати, що цей формат показав певну ефективність за цей період", - сказав Пашинян.

Він зазначив, що 31 серпня було підписано спільну постанову комісій з демаркації кордону. Прем’єр-міністр Вірменії підкреслив, що якщо сторони можуть рухатися у двосторонньому форматі, то він вважає цей формат правильним.

"Про це я також сказав російському президенту під час нашої останньої телефонної розмови", - заявив він.

Пашинян додав, що не може сказати, що виключає зовсім роботу в іншому форматі.

Конфлікт навколо Нагірного Карабаху

У вересні 2023 року Азербайджан провів "антитерористичні заходи" на території Нагірного Карабаху. Невизнана "республіка" фактично капітулювала, а Вірменія відмовилася перекидати свою армію на територію регіону.

Пізніше Вірменія визнала площу Азербайджану з територією Карабаху. Проте протягом року мирна угода між Вірменією та Азербайджаном не була укладена.

Крім того, до конфлікту була причетна Росія. Її так звані миротворці перебували на території Нагірного Карабаху.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном 5.00 5 2
Політика / Світ
01.09.2024 352
Еще материалы раздела «Світ»