НОВИНИ ДНЯ: Очільник МЗС Чехії попередив Європу про війну з Путіним  Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски  Міжнародні та державні свята у вересні 2024 року: чи будуть в українців додаткові вихідні  Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів  Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
01.09.2024 570

Суд Гааги вимагає заарештувати Путіна в Монголії

Суд покладається на держави-учасниці у виконанні своїх рішень.

2c605d03c4d9c1bf239d85a942928921_01.09.24

У пресслужбі Міжнародного кримінального суду підтвердили, що влада Монголії зобов'язана затримати президента РФ Володимира Путіна, на арешт якого видано ордер. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише BBC.

Прессекретар Міжнародного кримінального суду Фаді ель-Абдалла сказав, що суд покладається на держави-учасниці, зокрема і Монголію, у виконанні своїх рішень.

З його слів, у Монголії, як і інших членів МКС, є "зобов'язання співпрацювати із судом". Це стосується й ордерів на арешт, зокрема щодо Путіна.

Нагадаємо, поїздка, запланована на вівторок, 3 вересня, стане першим візитом Путіна до країни, яка підписала Римський статут МКС, відколи суд виніс ухвалу про його арешт у березні 2023 року.

Путін зібрався до Монголії на запрошення президента країни Ухнаагійн Хурелсуха. Глава Кремля планує взяти участь у заходах, присвячених 85-річчю "спільної перемоги радянських і монгольських збройних сил над японськими мілітаристами на річці Халхін-Гол".

Монголія ратифікувала Римський статут 2002 року. Минулого року представник країни був обраний суддею Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд Гааги вимагає заарештувати Путіна в Монголії 5.00 5 1
Політика / Світ
01.09.2024 570
Еще материалы раздела «Світ»