НОВИНИ ДНЯ: Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски  Міжнародні та державні свята у вересні 2024 року: чи будуть в українців додаткові вихідні  Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів  Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаномвсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2024 252

Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів

У російських підрозділів, які прориваються на Покровському напрямку, непідготовлені й неукріплені фланги.

91ae8a333f422fb7f2455ce8dcc112b5_01.09.24

Під час наступу на Покровському напрямку російські окупанти глибоко вклинились на вузькій ділянці фронту і поставили себе під загрозу нищівних ударів ЗСУ із флангів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

На це звернув увагу військовий експерт Роман Світан в ефірі 24 каналу.

За його словами, росіяни прорвалися в бік Покровська на 50 кілометрів від Донецька, а ширина фронту – всього 15-20 кілометрів. При цьому в окупантів непідготовлені й неукріплені фланги.

"Як тільки генерал Сирський знайде резерви для ударів по флангах, то росіянам буде не до проривів у бік Покровська. Вони намагатимуться прикритися від ударів", - наголосив експерт.

Роман Світан зазначив, що російське командування теж розуміє цю загрозу, тому зменшує натиск у бік Покровська, розвернувши свої штурмові підрозділи більше на південь, щоб видавити українські гарнізони та розширити  вклинення.

"У Сирського є 1,5-2 тижні, поки росіяни не розширять своє вклинення. В нас є можливість його зрізати, тому треба почекати. Думаю, що Сирський не просто так перебував декілька днів на цій ділянці фронту. Найближчим часом ми побачимо певні дії там з боку ЗСУ", – підсумував експерт.

Нагадаємо, росіяни наразі здійснюють дві тактичні операції в рамках наступу на Покровськ та намагаються оточити позиції ЗСУ між Мирноградом і Гродівкою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»