НОВИНИ ДНЯ: Гарріс збільшує відрив від Трампа у виборчому рейтингу, - опитування  Чи планує Україна обмін територіями: Умєров назвав мету Курської операції  Операція України у Курській області є законною, хоч Київ і не попереджав НАТО, - Столтенберг  Забутий секрет з 90-х років минулого століття: як правильно смажити котлети, щоб вони не прилипали  Льодовиковий архів: у Тибеті виявили понад 1700 стародавніх вірусів  Рада розгляне законопроект щодо підвищення податків наступного тижня, - нардеп  Очільник МЗС Чехії попередив Європу про війну з Путінимвсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2024 910

Українські десантники затрофеїли сім російських танків у Курській області

Українські десантники з початку боїв у Курській області затрофеїли сім російських танків. Серед них новий російський Т-90М.

1_34013ee6c83fdc231db39fdcd194c415_650x410_01.09.24

Про це пише РБК-Україна з посилання на Десантно-штурмові війська ЗСУ у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Бійці 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади затрофеїли новітній Т-90М, чотири машини Т-80 БВМ та два танки Т-72.

"Я завжди мріяв затрофеїти російський танк", - сказав один з українських десантників.

Військовому разом з воїнами СБУ вдалося захопити декілька нових Т-80 БВМ на околицях міста Суджа в перші дні боїв у Курській області.

За словами офіцера-танкіста Галицької бригади, захоплені танки стануть хорошим поповненням та підсилять танковий кулак львівських десантників в майбутніх боях з росіянами.

Офіцер наголосив, що деякі затрофеїні танки мають невеликий пробіг і практично щойно зійшли з конвеєра. Інші потребують ремонту.

Бої у Курській області

З 6 серпня триває наступальна операція Сил оборони у Курській області. Як повідомляв нещодавно головком ЗСУ Олександра Сирський, Україна взяла під контроль сотню населених пунктів. Бойові дії у прикордонних районах тривають.

За останню добу українські воїни просунулися ще на 2 кілометри у Курській області, також ЗСУ поповнюють обмінний фонд.

Як пояснював раніше президент України Володимир Зеленський, Курська операція України дозволила відвести загрозу наступу росіян на Харківську, Сумську та Чернігівську області.

Оценка материала:

5.00 / 4
Українські десантники затрофеїли сім російських танків у Курській області 5.00 5 4
Політика / Україна
01.09.2024 910
Еще материалы раздела «Україна»