НОВИНИ ДНЯ: Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Війна може бути припинена "з дня на день": президент Чехії зробив гучну заяву щодо ударів по РФ  Росії стало складніше розраховуватися з Китаєм через затримки та великі комісії, - Reuters  Захід самостримується з допомогою Україні через побоювання ескалації з боку РФ, - генерал Ходжес  Названо точну дату, коли у Києві пройде довгоочікуваний дощ   Тривожна кнопка, "привабливі" укриття та три формати. Які правила роботи садочків в Українвсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2024 280

Столтенберг про операцію в Курській області РФ: право України на захист не закінчується на кордоні

Наступ українських військ у Курській області Росії є законним і є частиною права України на самооборону.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг німецькому тижневику Welt am Sonntag у своїй першій реакції на просування українських військ на територію Росії, передає "Голос Америки". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Україна має право захищатися. І згідно з міжнародним правом це право не закінчується на кордоні", – сказав Столтенберг виданню, додавши, що НАТО не було поінформовано про плани України заздалегідь і не відігравало в них жодної ролі.

Столтенберг зазначив, що Україна ризикує просуванням на територію Росії, але все залежить від того, як Київ проводитиме військову кампанію.

"Президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що операція спрямована на створення буферної зони для запобігання подальшим нападам Росії з-за кордону", - сказав він.

"Як і всі військові операції, ця пов’язана з ризиками. Але це рішення України, як захищатися", - додав генсек НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг про операцію в Курській області РФ: право України на захист не закінчується на кордоні 5.00 5 2
Політика / Україна
01.09.2024 280
Еще материалы раздела «Україна»