НОВИНИ ДНЯ: Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів  Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозки  Прем'єр Вірменії натякнув, що не хоче посередництва РФ на переговорах з Азербайджаном  Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по Росії, - Умєров  Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадіввсі новини дня
Політика
Україна
01.09.2024 264

Удари по Росії. США досі не дали відповіді на запит України, - Умеров

Міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що адміністрація президента США Джо Байдена досі розглядає його запит щодо зняття обмежень на використання Україною зброї великої дальності для нанесення ударів вглибину території Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Умерова телеканалу CNN. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми пояснили, який потенціал нам потрібен, щоб захистити громадян від російського терору, який спричиняють нам росіяни, тож я сподіваюся, що нас почули", — сказав Умеров.

Одна з останніх офіційних заяв з цього приводу – слова прессекретаря Пентагону генерал-майора Пета Райдера у вівторок: "Ви чули, як ми говорили, що українці можуть використовувати безпекову допомогу США, щоб захистити себе від транскордонних атак, іншими словами, для протидії вогню. Але що стосується дальніх ударів, глибоких ударів по Росії, наша політика не змінилася".

За даними CNN, США дали зрозуміти, що Києву не слід очікувати ще однієї значної поставки ATACMS через обмежену кількість запасів у США та тривалий час виробництва зброї.

Виступаючи перед зустріччю міністрів оборони США і України Ллойдом Остіном і Рустемом Умеровим, американський чиновник сказав, що багато високоцінних цілей України в Росії знаходяться поза зоною дії ATACMS. Російські військові перевели свої військові засоби великої вартості подалі від лінії фронту, включно з літаками, що запускають плануючі бомби.

Але Умеров заявив, що Україна представила США список цілей, по яких можливе використання ATACMS.

"Ми показуємо, що аеродроми, які вони використовують для ударів по наших містах, знаходяться в зоні дії глибоких ударів", — сказав український міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Удари по Росії. США досі не дали відповіді на запит України, - Умеров 5.00 5 1
Політика / Україна
01.09.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»