НОВИНИ ДНЯ: Путін їде до Монголії, щоб створити небезпечний прецедент — Портников  Отруєння річки Сейм: у Міндовкілля повідомили, чи є загроза для водозабору Києва  "Бабине літо" та антициклон. Синоптик розповіла про погоду на 2 вересня в Україні  Президент Сербії публічно "відхрестився" від Путіна  "Ситуація складна": Сирський розповів, що відбувається на Покровському напрямку  Агресія має коштувати дорого: президент Фінляндії зробив гучну заяву щодо ударів України вглиб РФ  Коли закінчиться літо: синоптики ошелешили прогнозом погоди на вересеньвсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2024 659

Оплата за снаряди. Путін подарував Кім Чен Ину породистих коней, - The Times

Російський диктатор Володимир Путін подарував лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину понад два десятки породистих коней. Це була частина оплати за надані північнокорейські снаряди.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Sunday Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання зазначає, що північнокорейський лідер отримав нову партію коней з Росії породи орловський рисак, що стало ознакою зростаючого зближення з Путіним.

Ветеринарна служба Приморського краю РФ, де є залізничне сполучення з КНДР, повідомила, що минулої неділі через кордон було перевезено 24 коні - 19 жеребців і п'ять кобил.

Відомо, що орловські рисаки - це улюблена порода коней Кім Чен Ина. Він часто з'являється на пропагандистських зображеннях з конями цієї породи. У 2022 році до Північної Кореї з Росії відправили 30 коней цієї породи.

The Sunday Times з посиланням на південнокорейські ЗМІ повідомили, що нова партія коней була передана Кім Чен Ину як частина оплати за артилерійські боєприпаси, які отримала російська армія для застосування в Україні.

Допомога КНДР для Росії

Північна Корея - одна з небагатьох країн, які підтримують Росію у війні проти України. Крім того, КНДР надає російській армії військову допомогу. Йдеться про артилерійські снаряди та ракети.

За даними The Washington Post, Північна Корея могла з серпня 2023 року по січень 2024 року передати Росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів. Факт передачі снарядів підтверджує також українська розвідка.

Крім того, КНДР надає Росії балістичні ракети. Останнім часом РФ почала активніше застосовувати їх для ударів по Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оплата за снаряди. Путін подарував Кім Чен Ину породистих коней, - The Times 5.00 5 1
Політика / Світ
02.09.2024 659
Еще материалы раздела «Світ»