НОВИНИ ДНЯ: Чи планує Україна обмін територіями: Умєров назвав мету Курської операції  Операція України у Курській області є законною, хоч Київ і не попереджав НАТО, - Столтенберг  Забутий секрет з 90-х років минулого століття: як правильно смажити котлети, щоб вони не прилипали  Льодовиковий архів: у Тибеті виявили понад 1700 стародавніх вірусів  Рада розгляне законопроект щодо підвищення податків наступного тижня, - нардеп  Очільник МЗС Чехії попередив Європу про війну з Путіним  Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закускивсі новини дня
Життя та Стиль
Події
01.09.2024 798

США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot, - NYT

Американські посадовці вважають малоймовірним, що винищувач F-16 в Україні був збитий вогнем з системи Patriot. Слідчі розглядають інші причини авіакатастрофи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на The New York Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

Два високопоставлені військові чиновники США вважають малоймовірним, що катастрофа могла бути спричинена "дружнім вогнем".

За їхніми словами, американські та українські слідчі розглядають різні версії аварії, зокрема серед них механічна несправність або помилка пілота.

Варто додати, раніше нардепка Марʼяна Безугла висловила версію, що нібито літак F-16 було збито "дружнім вогнем". При цьому вона звинуватила тодішнього командувача Повітряних сил Миколу Олещука у замовчування ситуації.

Оценка материала:

5.00 / 1
США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot, - NYT 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
01.09.2024 798
Еще материалы раздела «Події»