НОВИНИ ДНЯ: Зодіакальний гороскоп на вересень 2024 року для всіх 12 знаків  США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot  Якою буде в Україні погода у вересні: прогноз "Укргідрометцентру"  Кремль готує запасний варіант і може піти війною на ще одну сусідню країну - Коваленко  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 2-8 вересня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 2-8 вересня 2024 року  Спека не відступає: прогноз погоди на понеділок, 2 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2024 215

Кремль готує запасний варіант і може піти війною на ще одну сусідню країну - Коваленко

Росія може напасти на Казахстан у разі провалу в Україні для "відволікання уваги".

a415a4d128510539a4853eaf5aeff034_02.09.24

У Росії час від часу лунають погрози у бік Казахстану про напад на їхню країну. На думку військового експерта Олександра Коваленка, станом на зараз це є малоймовірним, однак у подальшому можливим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у колонці українського військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" на OBOZ.UA.

Він нагадав, що спільний кордон Казахстану та Росії становить 7 598,8 кілометра. Це найдовший безперервний кордон у світі, а тому "прорив тут можливий у будь-якій локації, але не будь-яка для нього підійде".

"Якщо Росія почне спробу вторгнення в Казахстан, то воно буде здійснюватися за класичною схемою – вздовж автомобільних трас і залізниць. Особливо вздовж останніх, які й мають забезпечувати основну логістику та матеріально-технічне забезпечення (МТЗ) військ. У той час, як кордон із Росією через свою довжину є вразливим місцем, площа території Казахстану є його козирем. Контролювати такі простори дуже важко, і при грамотно вибудованій обороні буде легше виснажити ворога, навіть якщо він має чисельну перевагу", - зазначив він.

Коваленко підкреслив, що попри виснаження РФ війною в Україні, однак армія ЗС РФ поки що є небезпечним потенціалом для невеликих армій, до яких належить і казахська.

"В середньостроковій перспективі не виключено варіант запуску Кремлем сценарію, згідно з яким для відволікання уваги від провалу в Україні може бути розпочато іншу війну, яка, на думку військово-політичного керівництва РФ, гарантує швидку перемогу. Загроза такого розвитку подій є цілком реальною і з урахуванням низки особливостей Казахстану, зокрема його площі. І цілком можливо реалізувати низку українських рішень з куди вищим ККД. Зокрема, забезпечення прикриття кордонів підрозділами fpv-дронів, а можливо й загалом піти шляхом ЗСУ та створити відповідно окремий рід військ", - вважає він.

Нагадаємо, у РНБО вважають, що Путін готується до війни ще із п'ятьма країнами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кремль готує запасний варіант і може піти війною на ще одну сусідню країну - Коваленко 5.00 5 1
Політика / Світ
02.09.2024 215
Еще материалы раздела «Світ»