НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирної запіканки з морквою та яблуками  Гарріс закликала Трампа вести дебати з постійно увімкненими мікрофонами, - Reuters  Поступове похолодання та заморозки: прогноз Укргідрометцентру на вересень  "Міцний горішок" для окупантів: Коваленко розповів про оборону Селидового  Ікра баклажанна: класичний рецепт  Прийде похолодання? Синоптики дали прогноз на новий робочий тиждень в Україні  Зодіакальний гороскоп на вересень 2024 року для всіх 12 знаківвсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2024 122

Пашинян заявив, що Вірменія заморозила свою участь у ОДКБ на всіх рівнях

Республіка Вірменія заморозила свою участь у організації Договору колективної безпеки (ОДКБ) всіх рівнях. Країна вважає це рішення достатнім.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише РБК-Україна з посиланням на News am. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, виступаючи на прес-конференції у Спортивно-концертному комплексі імені Карена Демірчяна, Пашинян порушив питання про те, що має статися, щоб Вірменія вийшла з ОДКБ.

"Можуть бути дискусії. Один може сказати, що цього достатньо, інший може сказати, що цього недостатньо, але тут треба дивитися, у кого які оціночні повноваження. Я поважаю всі точки зору, але з іншого боку, ми ухвалили те рішення, яке ухвалили", - сказав прем'єр Вірменії.

Пашинян додав, що на даний момент "ми не бачимо" необхідності ухвалювати інше рішення. Однак це не означає, що країна не побачить потреби приймати інше рішення в наступний момент.

Вихід Вірменії з ОДКБ

Нагадаємо, що влада Вірменії почала різко критикувати ОДКБ за бездіяльність, коли у вересні 2023 року Азербайджан розпочав свою операцію в Нагірному Карабаху. З того часу Вірменія почала зближуватися із Заходом і віддалилася від Росії.

Починаючи з березня 2024 року, Пашинян неодноразово заявляв, що країна вийде з ОДКБ. Також він стверджував, що дві країни з організації допомагали Азербайджану у підготовці до операції проти Вірменії у 2023 році.

Раніше РБК-Україна писало, що Вірменія відмовилася брати участь у навчаннях ОДКБ у серпні 2024 року. Це вже була четверта відмова країни від участі у навчаннях

Оценка материала:

5.00 / 1
Пашинян заявив, що Вірменія заморозила свою участь у ОДКБ на всіх рівнях 5.00 5 1
Політика / Світ
02.09.2024 122
Еще материалы раздела «Світ»