НОВИНИ ДНЯ: Оладки з цього овоча замінять деруни з кабачків і картоплі: простий рецепт, який стане хітом осені  У НАТО прокоментували Курську операцію та назвали мету України  У США оцінили версію про катастрофу F-16 через "дружній вогонь" Patriot — NYT  "Монголія тут невипадково обрана": чому Путін зібрався до країни, де його мусять заарештувати  Рецепт сирної запіканки з морквою та яблуками  Гарріс закликала Трампа вести дебати з постійно увімкненими мікрофонами, - Reuters  Поступове похолодання та заморозки: прогноз Укргідрометцентру на вересеньвсі новини дня
Політика
Росія
02.09.2024 224

Місцеві шоковані: РФ посилила обстріл Курської області – ЗСУ

Місцеве населення Курщини приголомшене, що влада їх не евакуювала, а їхня ж армія їх обстрілює.

8b6e89ed1531e457208ceb756ed4a7f8_02.09.24

Російському командуванню однаково на власних цивільних людей і віддало наказ на посилення обстрілів територій Курської області, які належать ЗСУ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив спікер оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

За його словами, місцеве населення Курщини приголомшене, що влада їх не евакуювала, а їхня ж армія їх обстрілює.

"Ми дотримуємось міжнародного гуманітарного права і забезпечуємо місцеве населення продуктами харчування, медикаментами. Також вже організовано підключення води. Намагаємося створити умови необхідні для нормального проживання, але більшість населення в місті Суджа ночують в підвалах, бо обстріли дуже посилюються в останні дні . Вони не розуміють чому по місцях, де немає військових у їх населених пунктах Росія б’є КАБами, FPV-дронами", - розповів він.

Мисник додав, що у місцевого населення немає опору проти них. Чимало людей спілкується українською мовою або суржиком.

"Зараз вже діє військова комендатура, проводяться стабілізаційні дії, зачищаються окремі місця, але з боку населення опору організованого не спостерігаємо", - зауважив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що Курська операція є пунктом плану перемоги України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Місцеві шоковані: РФ посилила обстріл Курської області – ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Росія
02.09.2024 224
Еще материалы раздела «Росія»