НОВИНИ ДНЯ: Спека не відступає: прогноз погоди на понеділок, 2 вересня  Путін їде до Монголії, щоб створити небезпечний прецедент — Портников  Отруєння річки Сейм: у Міндовкілля повідомили, чи є загроза для водозабору Києва  "Бабине літо" та антициклон. Синоптик розповіла про погоду на 2 вересня в Україні  Президент Сербії публічно "відхрестився" від Путіна  "Ситуація складна": Сирський розповів, що відбувається на Покровському напрямку  Агресія має коштувати дорого: президент Фінляндії зробив гучну заяву щодо ударів України вглиб РФвсі новини дня
Політика
Україна
02.09.2024 146

Коли завершиться війна в Україні: експерт назвав важливу умову

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що переговори з окупантами – смертельно небезпечна справа.

24a6b5e3ad8125c02086f96dd0a1b915_02.09.24

Будь-які переговори з Росією, яка є терористом і вбивцею – смертельно небезпечна справа, довіряти їй не можна. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Такий меседж озвучив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, звертаючись до українців сьогодні, 29 серпня, коли виповнилася 10-та річниця боїв за Іловайськ.

"Цей день завжди нагадуватиме нам про підступність і віроломність російського агресора, про те, що будь-які переговори з терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна", – написав Олександр Сирський у своєму Telegram-каналі.

Своєю чергою військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі для ТСН.ua щодо будь-яких переговорів і тривалості війни каже таке: "Єдиний аргумент, з яким рахується Володимир Путін і його оточення – це аргумент сили. Коли втрати для ворога в разі будь-якої агресії будуть смертельно небезпечними для нього, він, я думаю, буде змушений відмовлятися від своїх зазіхань і планів".

До цього експерт додає: "Здоровий глузд, раціональний підхід, домовленості – це не працює. Єдиний аргумент, на якому розуміється Путін – це аргумент сили. Допоки ми не станемо самодостатньою та сильною країною з відповідно розвиненим оборонно-промисловим комплексом, з потужними збройними силами, ми й далі матимемо клопіт зі своїм північним сусідом".

За словами Селезньова, ворог діє, незважаючи на домовленості.

"Тому очевидно, що Сирський говорить про віроломність ворога і недотримання ворогом взятих на себе зобов`язань. Це така собі азіатчина – ворог діє так, як вважає за потрібне, незважаючи на домовленості. Там не йдеться про порядність і чемність, а йдеться про будь-який спосіб досягти визначеної цілі", – каже експерт.

Поки без кави в Ялті

За словами Селезньова, не має бути жодних ілюзій, мовляв, до кінця року все завершиться.

"Ні. Я не вірю в "чорного лебідя" (непередбачувану подію з вагомими наслідками – Ред.). Ми маємо розуміти, що таке очікування завершення війни до кінця року? Це певні наші надії, мрії, і це певне наше налаштування. А уявіть, яке розчарування ми відчуємо, коли настане новий рік і цього не станеться. Ми з вами це проходили торік, коли нам говорили, що у вересні ми питимемо каву на набережній Ялти. Того не сталося. Було розчарування. Тому варто налаштовуватися на доволі довгу бойову работу", – каже експерт.

До цього Селезньов додає: "Якщо і станеться якийсь "чорний лебідь", хоча я в нього не вірю, то будемо радіти разом. Але, найімовірніше, цього не станеться, і ключовий фактор, який впливає на перебіг бойових дій – це наявність ресурсів. Я знаю, що Єрмак і Умєров прямують до США, щоб переконати своїх американських візаві дозволити використовувати американську зброю по території РФ глибше, ніж на 100 км. Це насправді дуже важливо. Ми маємо розуміти, що саме ресурси є визначальним фактором. На превеликий жаль, самі ми поки що неспроможні повністю забезпечити поточні потреби українського війська, а отже, ресурси наших західних партнерів нам необхідні. Так само, як західному світу необхідний наш спротив. Якщо Україна не витримає, то російська навала наступить на країни Балтії, Польщу, до східної частини Німеччини".

Які втрати можуть зупинити окупантів

На це запитання Владислав Селезньов відповідає так: "Втрати росіян повинні бути набагато більшими, ніж вони спроможні компенсувати. Зараз російська мобілізаційна машина спроможна щомісяця поставляти до лав армії 30-35 тисяч особового складу. Це приблизно стільки, скільки вони втрачають на місяць. Щойно втрати ворога зростуть вдвічі, а краще – втричі, він буде змушений піти на непопулярні заходи. Йдеться про масштабну мобілізацію або про припинення бойових дій".

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли завершиться війна в Україні: експерт назвав важливу умову 5.00 5 2
Політика / Україна
02.09.2024 146
Еще материалы раздела «Україна»