НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 2-8 вересня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 2-8 вересня 2024 року  Спека не відступає: прогноз погоди на понеділок, 2 вересня  Путін їде до Монголії, щоб створити небезпечний прецедент — Портников  Отруєння річки Сейм: у Міндовкілля повідомили, чи є загроза для водозабору Києва  "Бабине літо" та антициклон. Синоптик розповіла про погоду на 2 вересня в Україні  Президент Сербії публічно "відхрестився" від Путінавсі новини дня
Політика
Європа
02.09.2024 207

"Це для нас виклик": посол Мельник заявив про спільний "мирний план" Бразилії й КНР щодо війни в Україні

Країни не попереджали про підготовку документу навіть українського посла в Бразилії.

8aa56d4a199ce35fac3ecfd1ab5e8c7d_02.09.24

Бразилія й Китай представлять спільний "мирний план" щодо завершення війни в Україні, про підготовку якого не попереджали Україну. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це сказав посол України у Бразилії Андрій Мельник в інтерв'ю "Українській правді".

"Бразильці із нами цією ідеєю не ділилися. І це для нас виклик – відсутність довіри, коли ти йдеш до дипломатичного радника, чудово спілкуєшся, запитуєш про плани, яка буде позиція на Саміті миру, але лише потім бачиш, що насправді вони готують альтернативний підхід", – розповів він.

За словами Мельника такий спільний план щодо завершення війни в Україні вигідний як КНР, так і Бразилії, адже, якщо ініціатива надійде лише з боку КНР, документ не отримає підтримки з боку західних країн. У Пекіні, на думку дипломата, це розуміють.

Водночас Бразилія прагне використовувати співпрацю з Китаєм, щоб здобути статус одного зі світових лідерів.

Китай і Бразилія підтримують проведення мирної конференції щодо політичного врегулювання "кризи в Україні".

Тим часом Китай закликав більше країн підтримати його мирний план для України після серії дипломатичних переговорів з Індонезією, Бразилією та Південною Африкою. В КНР заявили, що ці три країни є представниками Глобального Півдня та "важливими силами у просуванні миру в світі".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це для нас виклик": посол Мельник заявив про спільний "мирний план" Бразилії й КНР щодо війни в Україні 5.00 5 2
Політика / Європа
02.09.2024 207
Еще материалы раздела «Європа»