НОВИНИ ДНЯ: Зодіакальний гороскоп на вересень 2024 року для всіх 12 знаків  США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot  Якою буде в Україні погода у вересні: прогноз "Укргідрометцентру"  Кремль готує запасний варіант і може піти війною на ще одну сусідню країну - Коваленко  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 2-8 вересня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 2-8 вересня 2024 року  Спека не відступає: прогноз погоди на понеділок, 2 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
02.09.2024 348

Багато країн ЄС підтримали операцію ЗСУ у Курській області, - Боррель

Багато держав-членів Європейського Союзу підтримали операцію Збройних сил України у Курській області Росії.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на високого представника ЄС Жозепа Борреля під час пресконференції за підсумками засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу в Брюсселі. Про це повідомляють Контракти.UA.

Боррель зазначив, що контрнаступальна операція України в Курській області "завдала удару по путінському наративу".

"Україна показала стратегічну зухвалість і перетворила наратив Путіна про "спеціальну операцію" на цілком марний",- сказав він.

За словами високого представника ЄС, на засіданні глав МЗС "багато держав-членів висловили підтримку Курській операції" як частині невід’ємного права України на самооборону відповідно до Статуту ООН.

Він також згадав слова глави МЗС України Дмитра Кулеби, який підкреслив, що наступ у Курській області підточив міф про "невразливість Росії".

"У лютому, два з половиною роки тому, Путін почав війну, вважаючи, що вона триватиме пару тижнів. І вона вже триває понад пару років. І він не захопив Київ, а натомість навіть територія Росії зазнала нападу", - наголосив Боррель.

Операція ЗСУ у Курській області

Нагадаємо, що вже понад три тижні в Курській області тривають бої. ЗСУ прорвали кордон та взяли під контроль вже 100 населених пунктів у російському регіоні.

Метою операції є захист від російських обстрілів жителів прикордонних регіонів України, а також створення буферної зони.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, українські воїни у рамках операції у Курській області не лише відновлюють справедливість. Вони також досягають ефективних результатів.

Вчора Зеленський повідомив, Україна збільшує контроль у Курській області та поповнює обмінний фонд.

Окрім того, операція ЗСУ в Курській області призвела до того, що Москва зняла з фронту в Україні близько 30 тисяч військових та перекинула її на цей напрямок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Багато країн ЄС підтримали операцію ЗСУ у Курській області, - Боррель 5.00 5 1
Політика / Європа
02.09.2024 348
Еще материалы раздела «Європа»