НОВИНИ ДНЯ: Ікра баклажанна: класичний рецепт  Прийде похолодання? Синоптики дали прогноз на новий робочий тиждень в Україні  Зодіакальний гороскоп на вересень 2024 року для всіх 12 знаків  США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot  Якою буде в Україні погода у вересні: прогноз "Укргідрометцентру"  Кремль готує запасний варіант і може піти війною на ще одну сусідню країну - Коваленко  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 2-8 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
02.09.2024 215

Китай виступив із заявою про війну в Україні: про що попередили в Пекіні

Саме "кризою" у країні заведено називати кровопролитну війну, розв'язану Москвою проти українців.

c01c38bac9027f69c25ea33bd7cd105e_02.09.24

Напередодні Китай заявив, що стурбований отриманням Україною дозволу на застосування західної зброї по Росії. Тамдодали, що стурбовані й загалом високою імовірністю подальшої ескалації та розширення "української кризи". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, пише "Укрінформ".

Його запитали, що саме викликає занепокоєння Китаю в ситуації з можливістю застосування Україною західної зброї по РФ та як дипломат може прокоментувати масоване використання російськими військовими іранських дронів в північнокорейських ракет для атак по українських містах.

"Наразі існує широке занепокоєння високою імовірністю подальшої ескалації та розширення кризи. В міжнародному співтоваристві вважають пріоритетом деескалацію ситуації, тому Китай закликає всі сторони уникати розширення зони бойових дій, утримуватися від ескалації та провокацій, що можуть призвести до розширення конфлікту", – висловився речник.

Він додав, що всім треба "зберігати спокій, проявляти стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ще більшого загострення ситуації".

Раніше Китай і Бразилія розробили мирний план для України. Пекін закликає до підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай виступив із заявою про війну в Україні: про що попередили в Пекіні 5.00 5 2
Політика / Світ
02.09.2024 215
Еще материалы раздела «Світ»