НОВИНИ ДНЯ: В Україні з вересня підняли акциз на пальне. Що буде з цінами на бензин  В ОП розкрили подробиці про нову українську балістичну ракету  Українців попередили про погіршення погоди: прогноз на вівторок, 3 вересня  Путін заговорив про мирні переговори і розборки з "українськими бандитами" на Курщині  Зеленський підписав закон про підвищення акцизів на бензин, дизель та автогаз  Де в Україні спаде спека і пройдуть дощі: прогноз на тиждень, 3-8 вересня  Деяким українцям заборонять керувати автомобілем: у кого поліція забиратиме прававсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 737

Коли відбудеться битва за Покровськ і що вона змінить у наступі росіян — Мусієнко

Відхід ЗСУ з певних позицій під Покровськом не потрібно розцінювати як “тотальну катастрофу”.

f77556c99383e3a139e7e8f1ce3d891103.09.24

У другій половині вересня може відбутися масштабна битва за місто Покровськ, яка ознаменує закінчення російського наступу в Донецькій області, що триває від жовтня минулого року. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV.

За його словами, на Покровському напрямку відбуваються не прості бої — після серії успішних штурмів ворога все йде до генеральної битви.

“Думаю, що ця битва [за Покровськ] може стати останньою для російських військ цієї осені і останньою в рамках їхньої наступальної кампанії, яка триває рік, почалася в жовтні 2023 року, розпочавшись з цього напрямку, з боїв за Авдіївку”, — зазначив Мусієнко.

Водночас він закликав не розцінювати відхід ЗСУ з певних позицій під Покровськом як “тотальну катастрофу”, назвавши його вимушеним кроком для збереження боєздатності підрозділів.

“Основною лінією оборони в цій битві буде Покровськ. І ця битва розпочнеться протягом найближчих кількох тижнів. Все покажуть ці бойові дії. Шанси — відбити ці атаки — в українських військ є, хоча бої йдуть важкі”, - підсумував він.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Покровському напрямку російські окупаційні війська мають перевагу у кількості озброєння та чисельності особового складу, але завдяки діям українських захисників зазнають відчутних втрат.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли відбудеться битва за Покровськ і що вона змінить у наступі росіян — Мусієнко 5.00 5 2
Політика / Україна
03.09.2024 737
Еще материалы раздела «Україна»