НОВИНИ ДНЯ: В Україні з вересня підняли акциз на пальне. Що буде з цінами на бензин  В ОП розкрили подробиці про нову українську балістичну ракету  Українців попередили про погіршення погоди: прогноз на вівторок, 3 вересня  Путін заговорив про мирні переговори і розборки з "українськими бандитами" на Курщині  Зеленський підписав закон про підвищення акцизів на бензин, дизель та автогаз  Де в Україні спаде спека і пройдуть дощі: прогноз на тиждень, 3-8 вересня  Деяким українцям заборонять керувати автомобілем: у кого поліція забиратиме прававсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 236

РФ не вистачає коштів для контрактників на окупованих територіях

Кремль наобіцяв сотні тисяч рублів за вступ до ЗС РФ. Однак коли доходить до справи на окупованих територіях України кошти не виплачують, бо їх немає.

_viyskovi_mariupol_gettyimages_1239732528_77228bd96141353e6a8aead57d1a62a3_650x410_03.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Про це повідомляють Контракти.UA.

"Родичі колаборантів, які вирішили підписати контракт зі збройними силами ворога невдоволені відсутністю обіцяних одноразових регіональних виплат", - зауважили в ЦНС.

За даними Центру, Кремль суттєво збільшив усілякого роду фінансові мотиваційні чинники для тих хто готовий долучитись до окупаційного війська. Бажання наживи виявилось єдиним ефективним стимулом для росіян та їх прибічників. Окремі виплати були закріплені за суб’єктами Федерації та їх регіональними бюджетами.

"Для ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей Путін встановив виплату за підписання контракту зі збройними силами на рівні не менше 400 тисяч рублів. Проте окупаційним адміністраціям ніде взяти таких коштів, оскільки російська війна проти України повністю знищила промисловий регіон, а перетворення його на сіру зону унеможливило будь-яку економічну активність", - пояснили в ЦНС.

В Центрі повідомили, що гауляйтер ТОТ Донецької області Денис Пушилін вчергове звернувся до уряду РФ за виділенням додаткових коштів на дану програму.

Невиплата зарплат бюджетникам на ТОТ

Нагадаємо, що контрактники не єдині, що лишились без обіцяних коштів. Та ж ситуація на окупованих територіях і з бюджетниками. Раніше ми розповідали, що на окупованих територіях України загарбники не виплачують зарплатню низці бюджетників. Найгірша ситуація там склалась із працівниками екстрених служб.

Оценка материала:

5.00 / 3
РФ не вистачає коштів для контрактників на окупованих територіях 5.00 5 3
Політика / Україна
03.09.2024 236
Еще материалы раздела «Україна»