НОВИНИ ДНЯ: Туреччина подала заявку до БРІКС у прагненні створити альянси за межами Заходу, - Bloomberg  Китай відповів на нові ядерні погрози Росії  Серпень 2024: як глобальне потепління вплинуло на погоду в Києві  У школах України будуть пацювати інспектори з безпеки: навіщо це потрібно  В Україні з вересня підняли акциз на пальне. Що буде з цінами на бензин  В ОП розкрили подробиці про нову українську балістичну ракету  Українців попередили про погіршення погоди: прогноз на вівторок, 3 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 344

Росія не дозволяє мешканцям евакуюватись з Курської області – ЗСУ

Гуманітарна ситуація в регіоні залишається складною.

bedbe62aabe210ff38d646a6a21d5fa2_03.09.24

Росія відмовляється надати гуманітарний коридор для евакуації цивільних осіб з Курської області. Тим часом російські війська продовжують обстрілювати мирні міста та села, а місцеві мешканці звертаються до українських військових зі скаргами на те, що не мають можливості виїхати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник під час телемарафону.

Речник зазначив, що українські військові спілкуються з жителями прикордонних населених пунктів Курської області. Місцеві жителі висловлюють бажання миру і просять або припинення бойових дій, або надання гуманітарного коридору для евакуації, але Росія не забезпечує таку можливість.

Він також зазначив, що російська армія обстрілює населені пункти, де немає військових, використовуючи керовані авіаційні бомби та дрони. Зокрема, нещодавно був зруйнований льодовий стадіон у Суджі та школа-інтернат.

Мисник додав, що Сили оборони намагаються створити нормальні умови на контрольованих територіях, проте більшість мешканців Суджі змушені ночувати в підвалах через постійні обстріли.

Нагадаємо, у Курській області бійці 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади захопили новітній російський Т-90М, чотири Т-80 БВМ і два Т-72. З початку операції українські десантники затрофеїли сім російських танків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не дозволяє мешканцям евакуюватись з Курської області – ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2024 344
Еще материалы раздела «Україна»