НОВИНИ ДНЯ: У США оцінили версію про катастрофу F-16 через "дружній вогонь" Patriot — NYT  "Монголія тут невипадково обрана": чому Путін зібрався до країни, де його мусять заарештувати  Рецепт сирної запіканки з морквою та яблуками  Гарріс закликала Трампа вести дебати з постійно увімкненими мікрофонами, - Reuters  Поступове похолодання та заморозки: прогноз Укргідрометцентру на вересень  "Міцний горішок" для окупантів: Коваленко розповів про оборону Селидового  Ікра баклажанна: класичний рецептвсі новини дня
Політика
Україна
02.09.2024 97

Уряд Румунії схвалив передачу Україні системи Patriot

Уряд Румунії на засіданні 2 вересня схвалив законопроєкт, який передбачає можливість передання Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Про це повідомляють Контракти.

Румунський уряд схвалив проєкт закону, який доповнює закон №222/2017 про наземну протиповітряну оборону. Зокрема, проєкт передбачає, що зенітно-ракетний комплекс Patriot є "предметом актів дарування третім особам".

Бухарест може передати Україні одну з семи систем Patriot за умови, якщо отримає нову від США.

У рішенні зазначено, що Міністерство національної оборони Румунії має забезпечити фінансування для покриття витрат на відновлення можливостей наземної протиповітряної оборони (зокрема, йдеться про придбання нової системи ППО).

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд Румунії схвалив передачу Україні системи Patriot 5.00 5 1
Політика / Україна
02.09.2024 97
Еще материалы раздела «Україна»