НОВИНИ ДНЯ: Оладки з цього овоча замінять деруни з кабачків і картоплі: простий рецепт, який стане хітом осені  У НАТО прокоментували Курську операцію та назвали мету України  У США оцінили версію про катастрофу F-16 через "дружній вогонь" Patriot — NYT  "Монголія тут невипадково обрана": чому Путін зібрався до країни, де його мусять заарештувати  Рецепт сирної запіканки з морквою та яблуками  Гарріс закликала Трампа вести дебати з постійно увімкненими мікрофонами, - Reuters  Поступове похолодання та заморозки: прогноз Укргідрометцентру на вересеньвсі новини дня
02.09.2024 211

Різкого підвищення цін на пальне не очікується

Після набуття чинності закону про підвищення акцизів на пальне очікувати різкого здорожчання бензину та дизпального не варто. Ціни на автогаз можуть зрости до 33 грн/л у середньому.

Про це заявив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн, повідомляють Контракти з посиланням на Укрінформ.

За його словами, ціни на бензин та дизпальне можуть зрости на 1,5-2 грн за літр, що є нормальним коливанням.

"Не очікуємо будь-яких змін зараз. По-перше, підвищення акцизу невелике. По-друге, компанії зробили великі запаси напередодні", - прокоментував Куюн.

Крім того, зараз на світових ринках склалися сприятливі цінові умови. Експерт зазначив, що у той час, як зросте податкова складова ціни пального, закупівельна вартість падає. "Це такий компенсатор, який не дасть цінам зростати", - вважає Куюн.

Водночас ціна на скраплений газ у вересні може зрости більше, ніж на інші види пального - до 33 грн за літр в середньому. Куюн пояснює це тим, що акциз на автогаз зросте більше, ніж на бензин і дизель, а великі запаси цього виду пального створити проблематично.

При цьому експерт зазначає, що скраплений газ все одно буде більш економічно вигідним, ніж бензин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Різкого підвищення цін на пальне не очікується 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
02.09.2024 211
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»