НОВИНИ ДНЯ: В Україну йде похолодання: коли зміниться погода   Зеленський оцінив, чи можливо зараз повернути контроль над ЗАЕС військовим шляхом  Більше, ніж червоний: 5 автентичних рецептів борщу, про які ви не знали  Коли до України прийде похолодання: прогноз синоптика на вересень  Туреччина подала заявку до БРІКС у прагненні створити альянси за межами Заходу, - Bloomberg  Китай відповів на нові ядерні погрози Росії  Серпень 2024: як глобальне потепління вплинуло на погоду в Києвівсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 203

Окупанти не продовжили рух на Покровськ: експерт пояснив, чому вони зупинилися

Наразі окупанти вперлися у Селидове.

97c61b9015cb1be16a45716928f54dc9_03.09.24

Російська армія начебто не продовжила рух на Покровськ Донецької області, а формує південний фланг. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в етері Еспресо.

На його думку, якби росіяни продовжили б просування на місто, то ризикували потрапити в повне оточення.

"Противник зараз формує південний фланг. Бо якби він продовжив рух на Покровськ, то південний фланг у нього взагалі залишився б не захищеним. Ворог ризикував, що в якийсь момент його передові підрозділи могли б бути відрізаними від основних сил армії РФ, що спричинило б оточення тих підрозділів. А це велика кількість особового, складу, техніки й таке інше. Тому росіяни й почали зараз формувати південний фланг, тобто вихід на річку Лозова, вихід на гірняк і, звісно, контроль над містом Селидове", - розповів Коваленко.

За його словами, наразі окупанти вперлися у Селидове.

"Окупанти там зараз не мають якогось феноменального успіху. Після того, коли вони, як ніж крізь масло, проходили від Очеретиного до Новогродівки, то зараз російські війська вперлися у Селидове, що може бути для них серйозною перепоною на тривалий час", - резюмував експерт.

Нагадаємо, за інформацією місцевої влади, Покровськ готують до оборони.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти не продовжили рух на Покровськ: експерт пояснив, чому вони зупинилися 5.00 5 2
Політика / Україна
03.09.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»