НОВИНИ ДНЯ: З'їзд Демпартії не допоміг Гарріс істотно відірватися від Трампа – соцопитування  В Україні змінили порядок мобілізації деяких військовозобов’язаних: про кого йдеться  Зниження призовного віку в Україні: військовий лікар відповів, наскільки молодою має бути армія  Смачніше за сирники: три рецепта українських ґомбовців з вишнями, полуницею та сливами  Коли церковне свято Воздвиження Хреста Господнього 2024 року: історія, традиції  В Україну йде похолодання: коли зміниться погода   Зеленський оцінив, чи можливо зараз повернути контроль над ЗАЕС військовим шляхомвсі новини дня
Політика
Україна
03.09.2024 410

У деяких районах Покровська будують лінії оборони для вуличних боїв, - МВА

У деяких районах міста Покровськ Донецької області будують лінії оборони для вуличних боїв. Їх почали зводити ще у 2022 році під контролем військових.

_viyskoviy_batalyon___vovki_da_vinchi__nese_minometniy_snaryad__okop__napryamok_pokrovsk_lito_2024_r_gettyimages_2164350009_d399b3fa917324220aed6f3c45d0c044_650x410_03.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на начальника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка в ефірі Радіо Свобода. Про це повідомляють Контракти.UA.

"До вуличних боїв ще у нас декілька ліній оборони збудовано вже. Ми разом, спільно з обласною військовою адміністрацією, нашими громадами, військовими інженерами цей процес розпочали ще у 2022 році в березні або у квітні", - розповів Добряк.

За його словами, за кожним містом у Донецькій області закріплена бойова бригада, яка контролює план оборони міста і побудову укріплень.

Начальник МВА додав, що місцева влада отримала завдання на побудову укріплень у деяких районах міста і працює над цим.

"Нашими зусиллями за допомогою комунальників, за допомогою шахтарів, за допомогою ДФТГ побудовано вже те, що було потрібно. Ми отримали завдання на внутрішньоквартальні речі (укріплення - ред.) не по всьому місту, а за певними напрямками, скажімо так. Входимо ще в таку роботу, і робота не припиняється", - зазначив Добряк.

Ситуація на Покровському напрямку

Нагадаємо, російські війська продовжують наступ в районі Покровська Донецької області. Протягом останніх місяців цей напрямок є найважчою ділянкою фронту.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники перебувають на відстані в 11 км від Покровська. Тому місцева влада закликає жителів терміново евакуюватися.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, на Покровському напрямку росіяни активно використовують свою перевагу у живій силі та військовій техніці, зокрема артилерію та авіацію. Щодня там відбувається понад 50 бойових зіткнень, а росіяни втрачають до 300 солдатів.

До того ж нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ додатково посилять Покровський напрямок через загострення ситуації на цій ділянці фронту.

Оценка материала:

5.00 / 1
У деяких районах Покровська будують лінії оборони для вуличних боїв, - МВА 5.00 5 1
Політика / Україна
03.09.2024 410
Еще материалы раздела «Україна»